Debatmøde: DR mellem journalistik og politik

DPV

Debatmøde: DR mellem journalistik og politik

(Dansk Folkepartis anklagede i sommer Mellemøst-journalister i DR for ensidighed mv. via angreb i dagspressen bl.a. i Berlingske Tidende. Resultatet var bl.a. at Jens Nauntofte trak sine artikler fra www.palaestina-info.dk (om denne sag se andetsteds på www.dapal.dk. brug søgefeltet og skriv Nauntofte), mens Ole Sippel afviste kritikken.

Et resultat af kampagnen er tilsyneladende forlydender om øget selvcensur blandt journalisterne, der skal dække Mellemøsten. Foreningen for Undersøgende Journalistisk arrangerer nedenstående debataften, som vi derfor gerne vi gøre opmærksom på. Deltagelse koster 50 kr. (medlemskab af FUJ) Se nedenfor:)

…..

Debatmøde: DR mellem journalistik og politik

Torsdag den 9. oktober sætter Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) fokus på sommerens ophedede DR-debat og konsekvenserne for journalistikken i DR. For hvad betyder det for journalistikken, at bestyrelsen har fået udgiveransvaret og nu offentligt kritiserer DRs egne medarbejdere? Hvordan påvirker den politiske debat den enkelte journalist? Og hvordan skal en public service medieorganisation i det hele taget styres?

Panelet:

Generaldirektør Christian Nissen

Redaktør Steffen Gram

Bestyrelsesmedlem Søren Espersen

Bestyrelsesmedlem Karsten Madsen

Docent, dr. jur., Jesper Lau Hansen

Ordstyrer:

Jørgen Flindt Pedersen, formand for FUJ

Tid og sted:

Torsdag den 9. oktober 2003 klokken 19.00

Berlingske Tidendes foredragssal, Pilestræde 34, København K

Mødet er for medlemmer af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ). Er du ikke allerede medlem, så kan du melde dig ind i forbindelse med mødet. Det koster 50 kroner og gælder så for resten af året. Foreningen afholder møder og konferencer om journalistikkens vilkår og har i år afholdt møder om bl.a. Dagen og Brixtofte-sagen og den internationale konference Global Investigative Journalism. Medlemskab koster 200 kroner om året. Mere information på www.fuj.dk.

Tilmelding er nødvendig. Send en e-mail på fuj@danskedagblade.dk. Yderligere information om mødet: Kontakt Anne Haubek på telefon 23 71 12 40 (ahr@dr.dk) og Nicolai Würtz på telefon 21 42 73 13 (niwu@dr.dk).

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.