Nye bosætterveje og flere bosættere

DPV

Nye bosætterveje på bedding

D. 11-12.august 2003 godkendte Sharon et budget på 150 mill. Shekel for 3 nye såkaldte bosætterveje på Vestbredden. Vejene skal forbinde bosættelselser rundt om Jerusalem, Ramallah og Jenin. Shimon Peres mener at Sharons beslutning er i modstrid med Køreplanen og kan true den skrøbelige våbenhvile og dermed fredsprocessen.

Dagen efter Sharon kom med sine bemærkninger om at besættelsen ikke kan fortsætte i al evighed, offentliggjorde det israelske boligministerium desuden planer for opførelse af 11.000 nye boliger på Vestbredden og i Gaza. Det forventes at de endelige godkendelser til byggeriet vil være klar ved årets udgang.

5000 flere bosættere

Siden januar 2003 er der kommet 5000 nye bosættere til Vestbredden og Gaza. Tallet inkluderer ikke nye bosættere i Øst Jerusalem.

Fra Report on Israeli Settlement August 2003 og International Middle East Media Center på www.imemc.org IMEMC er en nyligt oprettet palæstinensisk nyhedstjeneste, der leverer nyheder dagligt på timebasis.IMEMC bruger både lokale palæstinensiske, israelske og internationale kilder. Så vidt vides er hjemmesiden den første af sin slags på den palæstinensiske side

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.