FRED OG FLYGTNINGE

DPV

FRED OG FLYGTNINGE

Pundik gav i en kommentar “Dagen derpå” 8/6 den seneste Mellemøstplan ord med på vejen, generelt ord præget af indsigt. En markant undtagelse var dog bemærkningerne om det palæstinensiske flygtningespørgsmål, som omfatter over 4 millioner mennesker, herunder ca. 15.000 i Danmark.

Jeg kan leve med formuleringerne om at de “forlod (Israel) under den første israelsk-arabiske krig 1948-49” – selv om israelske historikere nu har påvist, at en stor del af dem blev håndfast fordrevet af jødiske militante FØR krigen brød ud.

Derimod har jeg altså svært ved at goutere, når Pundik beskriver palæstinensiske flygtningenes krav om hjemvenden som en nærmest hellig besættelse hos dem – underforstået som et urimeligt krav.

Et kig på fredsaftaler i efterkrigstiden vil klart afsløre, at flygtninges ret til hjemvenden og repatriering altid har været et centralt element, både for at skabe holdbar fred og forsoning og for at hævde den internationale flygtningepolitiks principper.

Sådan bør det naturligvis også være i Mellemøsten, også fordi belønning af etnisk fordrivelse i sig selv er en ubærlig tanke.

venlig hilsen

Ole Olsen

Formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening

Munkesøvej 21 B, 4000 Roskilde

Dette indlæg blev udgivet i Foredrag, Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.