Appel on støtte til UNRWA

Ole Olsen, DPV

Kære Per Stig Møller

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening er dybt foruroliget over oplysninger om at FN’s organisation for hjælpearbejde blandt palæstinensiske flygtninge, UNRWA, er på fallittens rand, og at op imod en millioner palæstinensere risikerer at miste deres fødevarehjælp.

Som dig utvivlsomt bekendt, er den økonomiske og sociale situation i Gaza og på Vestbredden særdeles vanskelig, ligesom mange palæstinensiske flygtninge i Libanon, Syrien og Jordan vil blive efterladt i en meget vanskelig situation, hvis der ikke skaffes midler til at fortsætte arbejdet.

Du er uden tvivl også opmærksom på, at en væsentlig årsag til de fortvivlende sociale forhold man-ge steder skyldes de israelsk dikterede udgangsforbud i en række byer. Det er en kollektiv afstraffelse, som bl.a. EU glædeligvis har taget afstand fra. Et sammenbrud i FN’s hjælpearbejde i denne situation vil kunn blive opfattet som et knæfald for de israelske metoder.

Venskabsforeningen opfatter det som uhyre vigtigt, at det internationale samfund – især i en situati-on hvor USA har blokeret ethvert større initiativ – fastholder sin humanitære og udviklingsmæssige støtte til palæstinenserne. Uden denne vil de kompromissøgende kræfter blive svækket yderligere i deres gennemslagskraft.

Må jeg særskilt minde om de internationale forpligtigelser til at beskytte flygtninge, herunder sikring af de mest påtrængende sociale behov.

Måtte jeg ligeledes nævne, at det blandt palæstinensere vil blive opfattet som et slag i ansigtet, hvis UNRWA’s arbejde bryder sammen uden at der er skabt en fredsløsning – også indeholdende rehabilitering og ret til tilbagevenden for de palæstinensiske flygtninge.

På den baggrund opfordrer Dansk Palæstinensisk Venskabsforening indtrængende til at Danmark yder et substantielt ekstraordinært bidrag til UNRWA og desuden via samarbejdet i EU opfordrer andre lande til at gøre det samme.

Med venlig hilsen

Ole Olsen

formand

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.