Medlemsmøde i Århus

DPV

DANSK-PALÆSTINENSISK VENSKABSFORENING

– i og omkring Århus,

Situationen i Palæstina har nu været kritiske i umenneskelig lang tid! De seneste 2 år er livsvilkårene for almindelig palæstinensere stadig forværret og flere og flere lever faktisk under FNs fattigdoms-grænse. Senest har FNs særlige hjælpe-organisation for palæstinensiske flygtninge UNRWA appelleret om ekstra økonomisk støtte, idet man iværksætte den hidtil største fødevareuddeling for at undgå sult. Udover kampen for det daglige brød lever palæstinenserne i frygt for deres børns liv og bare det at komme udenfor sin bolig for at købe ind eller gå i skole afhænger af de israelske besættelsestroppers ”humør” og hensynet til israelernes ”sikkerhed”.

Palæstinenserne trænger måske mere end nogen sinde til støtte, solidaritet og til at vide omverdenen ikke har glemt dem! Hvordan gør vi som enkeltpersoner det?

Kom og hør en ung århusiansk kvindelig fredsvagt fortælle om sine personlige overvejelser og oplevelser i forbindelse med opholdet på Vestbredden i efteråret. Anne Katrine Dichmann Jensen opholdt sig primært i og omkring den belejrede by Nablus, hvor hun bl.a. var med til at beskytte olivenhøsten. Endvidere besøgte og boede hun i forskellige flygtningelejre og besøgte familier til selvmordsbombere. Hun planlægger aktuelt at tage af sted igen. Hvad får en ung dansk kvinde til at tage ned i en sikkerhedsmæssig risiko og leve hos fremmede og gøre et stykke aktivist arbejde? – og hvad for hende til at ville gøre det igen?

I forlængelse af Anne Katrines oplæg og diskussion lægger initiativtagerne op til en drøftelse af om der på nuværende tidspunkt findes et antal mennesker i Århus og omegn, som har kræfter og energi til at danne en aktiv lokalgruppe under Dansk-palæstinensisk venskabsforening. For nogle år siden eksisterede der en sådan, men på det seneste har denne personkreds brugt deres kræfter i Boykot Israel kampagnen. Der foregår mange spændende initiativer indenfor danpal – men oftest kun i København. Har vi i Århus og omegn kræfter til at prøve kræfter med selvstændige aktiviteter?

Tidspunkt: den 25/2 kl. 19-22

Tilmelding: til undertegnede senest den 21/2

Mødested: vi arbejder på at finde et hyggeligt sted i midtbyen

(oplyses ved tilmelding)

Med venlig hilsen

Kirsten Sørensen og Iben Baadsgaard

krs@mail.tele.dk – tlf. 86 138102

iben.baadsgaard@mail.dk – tlf. 86721139

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.