Sharon håner kvartetten

DPV

Sharon håner kvartetten

Israels premierminister, Ariel Sharon, rettede søndag kritik imod EU, som han beskylder for at være ubalanceret i den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Israels ministerpræsident, Ariel Sharon, håber ikke, at europæerne bliver kede af det, når han siger, at han og USA er fuldstændig enige om, hvordan Mellemøstenkonflikten skal løses, mens han ikke er særlig enig med de øvrige medlemmer af den såkaldte internationale kvartet.

Således udtrykte Sharon sig i går, da han ved et pressemøde blev bedt om at klargøre sin stilling, efter at han i et interview i det amerikanske blad Newsweek i går, havde udtalt :

»Åh, kvartetten betyder intet! Tag den ikke alvorligt! Der foreligger en anden plan, der er bedre.« »Kvartetten er ligegyldig. Jeg tager den ikke alvorligt, og det tror jeg heller ikke, amerikanerne gør«.

Den kvartet, Sharon talte om, er det forum bestående af USA, FN, EU og Rusland, der sidste sommer satte sig for at finde en vej ud af den israelsk-palæstinensiske konflikt. Kvartetten har siden prøvet at arbejde sig frem til et udkast, der kan gøre en ende på det palæstinensiske oprør.

Senest mødtes de fire parter kort før nytår for at færdigpudse det fælles forslag til et ‘vejkort’ for den fornyede fredsproces. Det var meningen, at kvartetten allerede nu skulle være i gang med at søge at få realiseret planen, der bl.a. vil etablere en palæstinensisk stat i 2005. Men USA gennemtrumfede, efter opfordringer fra Israel, at realiseringen af planen blev udskudt til efter det israelske valg den 28. januar.

Der var i går ingen kommentarer fra nogen af de fire kvartetmedlemmer.

Klippet fra Ritzaus, Politiken og Berlingske d. 20.1.2003

Dette indlæg blev udgivet i Aktuelle dokumenter, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.