Vaccination

Ole Hartling, Kristeligt Dagblad

Vaccination

Af Ole Hartling, overlæge og medlem af Etisk Råd

Trods den alvorlige situation i Mellemøsten gør gentagelsens monotoni, at vi gradvis holder op med at interessere os for flere forhandlingsudspil, fredsplaner og andre forgæves diplomatiske initiativer.

Israel kan lade hånt om internationale konventioner og sikkerhedsrådsresolutioner og får efterhånden etableret et fait accompli. Det fornemmes, at dette fait accompli gør, at situationen nu nærmest betragtes med opgivelse.

Verdenssamfundet reagerer ikke noget videre – orker ikke længere. Det fører til at, endog efterretningerne om voldshandlingerne efterhånden mødes med en sær apati. De indirekte tab af menneskelig i de besatte områder som følge af den langsomme strangulering af landet, som besættelsen (inklusive bosættelserne med deres bevogtede forbindelsesveje) medfører, har fra starten haft svært ved at påkalde sig større interesse. Og ved hjælp af gentagelses monotoni vaccineres vi også gradvis mod at interessere os for flere forhandlingsudspil, fredsplaner, resolutioner, aftaler, mellemøstudsendinge, fredsmæglere, udsættelser af tidsfrsiter, løsningsforslag, ja alle disse forgæves diplomatiske initiativer. Senest Per Stig Møllers…

Uddrag af artiklen (Vaccination mod krisen i Mellemøsten) i Kristeligt Dagblad 21.9.2002

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Studieture og rejser. Bogmærk permalinket.