Ikke nogen ny plan

Politiken

Mellemøsten: Fredsudspil: »Ikke nogen ny plan«

Klippet fra Politiken 29 august 2002, 1 . sektion side 11

Planen modtages med behersket entusiasme af kilder tæt på EU’s ministerråd.

Af Jens Bostrup

NEDTONING

Planen modtages med behersket entusiasme af kilder tæt på EU’s ministerråd, der betjener den udenrigspolitiske koordinator Javier Solana. Han har rejst rundt i området i sommerens løb, men har ikke bidraget ret meget til Per Stig Møllers plan, oplyser kilden, der samtidig nedtoner planens betydning for det videre forløb.

»Der er ikke tale om nogen ny plan, heller ikke et initiativ. Det er blot nogle tanker om, hvordan man fastholde en bevægelse i processen.

Det er kun et oplæg til udenrigsministrenes debat i weekenden. De forskellige faser i oplægget er ikke på nogen måde hugget i sten«, understreger kilden.

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening kritiserer udspillet for, at der ikke er noget krav til Israel om at opgive bosættelserne.

»Det er både trist og pinligt, at dansk og internationalt diplomati i Mellemøsten har udviklet sig til en disciplin, hvor det handler om at forhale det uundgåelige: en israelsk tilbagetrækning fra besatte områder og en retfærdig løsning for de palæstinensiske flygtninge«, siger foreningens formand, Ole Olsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.