Amnesty International: Staten Israel udøver apartheid mod palæstinensere 

Tidligere i år kunne endnu en organisation dokumentere, at Israel er en apartheid-stat. Først blev det slået fast af den israelske NGO B’Tselem, dernæst af Human Rights Watch og nu af Amnesty International.

I deres rapport Israel’s Apartheid against Palestinians: Cruel System of Domination and Crime against Humanity dokumenterer de, hvordan Israel opretholder et system, der både undertrykker og udøver dominans over den palæstinensiske befolkning – hvilket svarer til apartheid.

Amnesty International slår samtidig fast, at det ifølge international ret er en forbrydelse mod menneskeheden. Noget omverdenen skal holde Israel ansvarlig for at afskaffe. Organisationen kommer med specifikke anbefalinger til, hvordan de israelske myndigheder kan afvikle apartheidsystemet og den diskrimination, adskillelse og undertrykkelse, der understøtter det.    

Læs hele rapporten her.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.