Pressemeddelese

København den 3. juli 2014

Et besat folk beder nu det internationale samfund om beskyttelse

Det besatte palæstinensiske folk beder nu officielt det internationale samfund om en permanent beskyttelse i de besatte områder.

Den palæstinensiske ledelse med den palæstinensiske præsident Mahmoud Abaas i spidsen og med ALLE de respektive palæstinensiske organisationer i og uden for PLO bag sig beder nu FN og det internationale samfund om en international styrke der skal sikre den palæstinensiske civilbefolkning i de besatte områder.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening opfordrer vores danske regering til at arbejde i EU regi for en samlet tilslutning for palæstinensernes opfordring og råb om hjælp.

Palæstinensernes opfordring kommer ikke ud af ingenting.

Efter bortførelsen, mishandling og det makaber drab på den 15 år gammel palæstinenser Mohamad Abu Khdier fra den besatte palæstinensiske by Al-Quds (Østjerusalem) så frygter palæstinenserne at bosætter volden med den israelske besættelseshær i ryggen vil eskalere.

Dagen inden Mohamad blev bortført uden for sit hjem i bydelen Shufaat blev en 8 årig palæstinensisk dreng forsøgt kidnappet mens han gik sammen med sin mor af netop 3 bosættere hvis signalement passer til de 3 som bortførte og dræbte Mohamad Abu Kdier natten til onsdag.

Palæstinensernes frygt er baseret på den israelske besættelseshærs massiv kampagne mod den palæstinensiske civilbefolkning i hele de besatte områder.

Fra natlige bombninger mod Gaza for 3. uge i træk til natlige husundersøgelser, massefængslinger og vilkårlige drab til chikane og lukninger af hele byer og landsbyer på den besatte Vestbred.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening ser med stor bekymring på den massiv kampagne en gruppe israelske soldater har iværksat under overskriften

Giv os lov til hævn…giv os tilladelse til at meje dem ned”.

Mere end 40.000 israelere har sluttet sig til kampagnen hvor et stort antal af dem gør tjeneste i den israelske besættelseshær.

Palæstinenserne er ikke længere alene fanger i deres eget land. De er efterhånden let udbytte for lovløse og bevæbnede bosætterbander der operer i hele den besatte Vestbred med den israelske besættelseshær som beskytter.

Intet tyder på at Israel er interesseret i at nedrappe konflikten og fjendtligheden. Tværtimod. Og den hadske stemning mod den besatte palæstinensiske civilbefolkning stiger time for time, dag for dag.

Af de grunde og for meget anet er en international beskyttelse påkrævet – mere end nogensinde før.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening appellerer til vores statsminister Helle Thorning Schmidt og til vores udenrigsminister Martin Lidegaard om at ytre deres støtte til palæstinensernes krav om en omgående international beskyttelse og ydermere at arbejde i EU regi for at det sker hurtigst muligt.

Det vil være et første skridt mod fredeligere tider og i sidste ende en reel og holdbar fred der kan sikre palæstinenserne deres historiske nationale og politiske rettigheder i et frit Palæstina uden besættelse, undertrykkelse og bosættelser og med Østjerusalem som hovedstad.

For yderligere kan DPV Formand Fathi El-Abed kontaktes på 40 61 38 96/35 35 48 68

Dette indlæg blev udgivet i DPV mener, Menneskerettigheder, Pressemeddelelser, Udtalelser og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.