Nultolerance nu!!!

Af Finn Gunst
Læserbrev sendt til Information

Udstillingen Verdensbilleder/World Press Photo rummer adskillige dramatiske billeder. Specielt ét foto indignerede forleden mig og god ven: En jødisk bosætter kaster et glas vin på en palæstinensisk kvinde, da de passerer hinanden i en gade i Hebron på den besatte Vestbred. Magtfordelingen mellem de to er åbenlys – den palæstinensiske kvinde forsøger at vige, men forgæves. Som billedbeskuer oplever man den totale ydmygelse.

Men Israel tillader fortsat disse bosættelser med fornedrelse og apartheidlignende forhold som følgevirkning. Hvornår stopper verdenssamfundet uretfærdighederne? VKO taler i den hjemlige politik ofte om ‘nultolerance’. Måske de vil foreslå indefrysning af alle EU handelsaftaler med Israel, indtil den israelske regering stopper bosættelserne, som strider mod den ene FN-resolution efter den anden. For regeringen tolererer da ikke ulovligheder?

Dette indlæg blev udgivet i DPV mener, Læserbreve og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.