Frank Aaen tale ved demonstrationen den 13. januar 2009

Frank Aaen, Frank Aaen

Frank Aaen tale ved demonstrationen den 13. januar 2009

Den 13. januar 2009 afholdt Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening en stor og vellykket demonstration i København mod Israels angreb på Gaza. Blandt talerne var Frank Aaen hvis tale vi har fået lov til at bringe her påhjemmesiden:

I ved det. I har alle set billederne – af børn – af gamle – af mennesker med øjnene fyldt af frygt.

Vi er nok sluppet for de værste billeder. Kroppe, der af bomber er skåret over som var det af en kniv. Levende mennesker, der brænder.

Vi har alle følt frustrationen og vreden over det, der sker. Vi føler alle med de mennesker, som også i dette øjeblik lider under Israels angreb på Gaza.

I medierne diskuteres det – der er to parter som var de ligestillede. Det diskuteres, hvem der brød våbenhvilen . Det er snak og forsøg på undskyldning. For denne konflikt handler ikke om hvad der skete i december. Den handler om 60 års Israelsk besættelse af palæstinensiske områder. Den handler om 60 års ydmygelse og mishandling af den palæstinensiske befolkning.

Raketter mod civile israelere er totalt uacceptable, men de retfærdiggør ikke Israels drab på hundredvis af civile. Og de ændrer ikke ved det faktum, at årsagen til den fortsatte konflikt er og bliver den israelske besættelse.

Israel har fået det ene fredstilbud efter det andet. Arafat tilbød fred – som tak isolerede Israel ham og erklærede ham ”irrelevant”. Hele den arabiske verden har tilbudt fred – mod israelsk tilbagetrækning fra de besatte områder. Israel svarede ikke engang på tilbuddet.

Israel har nøglen til fred. Men den bliver ikke brugt så længe Israel bare kan fortsætte besættelsen, så længe Israel kan kolonisere de besatte områder. Så længe Israel bare kan begå krigsforbrydelser i Libanon og nu i Gaza.

Når de fortsætter er det fordi USA fortsætter sin støtte, at Europa højest kan svinge sig op til lidt kritik samtidig med at EU sælger våben til Israel. Derfor er det vigtigt at sige til den danske regering: Nu skal der rettes op på årtiers svigt og dobbeltmoral. Der skal konsekvens bag ordene.

Hvis ikke Israel øjeblikkeligt stopper angrebene på Gaza, trækker sig ud og indfører våbenhvile, så er der brug for internationale sanktioner som ethvert andet land med Israels synderegister for længst var mødt med.

Jeg har i dag opfordret regeringen til at udvise den israelske ambassadør indtil Israel stopper angrebene.

Vi har med andre foreslået økonomiske sanktioner. Israel tjener stort på samhandel med Europa med en gunstig handelsaftale. EU skal ophæve denne aftale og Danmark bør lukke grænserne for israelske varer. EUs forhandlinger om et udvidet samarbejde med Israel skal straks afbrydes.

Vores udenrigsminister vil fortsætte samarbejdet med Israel for – som han siger – at være i en kritisk dialog. Men resultatet af mange års kritisk dialog kender vi. Israel har gjort det modsatte af fred. Blokaden af Gaza er fortsat. På Vestbredden bygges flere bosættelser og palæstinensisk område opdeles som var det et puslespil af en høj mur og checkpoints. Palæstinensere fordrives fra Jerusalem. Der er tortur og parlamentsmedlemmer er fængslet..

Kritisk dialog har været snak som Israel bare har kunnet lukke ørene for. Derfor er der brug for et kontant politisk og økonomisk pres på Israel. På præcis samme måde som vi tidligere – og med succes gjorde det overfor Apartheidregimet i Sydafrika.

Desværre er vi i Danmark forsynet med en regering, som indtil nu har nægtet at rejse stemmen overfor Israels regering.

Den skal pressen, men jeg vil også opfordre jer til at gøre noetg selv. Boykot israelske varer. Fortæl i jeres lokale butik, at de skal droppe salget af israelsk frugt og vin. Foreslå jeres børneinstitution, skole, gymnasium og erhvervsskole at de stopper med at købe israelsk frugt.

Og så vil bede jer huske – midt i vreden og frustrationen over det der sker: Israels regering er ikke hele Israel. En stor del af Israels befolkning ønsker fred med palæstinenserne og er parate til at opgive besættelsen.

Vores demonstration for at presse Israel til Fred er også en støtte til den israelske fredsbevægelse, som i disse dage samler tusindvis af mennesker i demonstrationer imod krigen.

Stop krigen

Stop besættelsen

Stop blokaden

For en palæstinensisk stat.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.