Dokumentarfilm: Københavner Tribunalet

Human Rights March, FN-forbundet, Amnesty International, Kastanie Film

INVITATION

På FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder d. 25. november 2008 inviteres du til

Danmarkspremiere på dokumentarfilmen:

KØBENHAVNER TRIBUNALET

Israel og Folkeretten med fokus på kvinder og børn i israelsk fangenskab.

Tirsdag d. 25. november 2008 kl. 16

Dagmar Teatret, Jernbanegade 2, København

Der vil blive serveret et glas vin kl. 15.45, og som optakt til filmen vil rapperne Waheid Mahmoud og Zaki give et par af deres numre tilegnet Palæstina

Efter filmen vil der være mulighed for spørgsmål og debat med et panel. I panelet sidder Bjørn Elmkvist, advokat og formand for Retspolitisk forening, Birgitte Lindsnæs, direktør i International afdeling, Institut for menneskerettigheder, og filminstruktør Bjørn Tving Stauning.

TRIBUNALET blev arrangeret af Human Rights March, FN-forbundet og Mandela Center tidligere i år. Tribunalets panel bestod af seks fremtrædende danske eksperter inden for jura, international lov, menneskerettigheder og tortur. Efter at have lyttet til og udspurgt de israelske og palæstinensiske vidner – eksperter og tidligere fanger, udarbejdede panelet en konklusion med svar på følgende 3 spørgsmål:

1. Overholder de israelske myndigheder deres forpligtelser som besættelsesmagt over for palæstinensiske kvinder og børn i israelsk fangenskab?

2. Udsættes palæstinensiske kvinder og børn i israelsk fangenskab for en behandling, som bryder med internationale konventioner?

3. Overholder Israel FN’s konvention om børns rettigheder og FNs torturkonvention, når det drejer sig om fængslede palæstinensiske børn.

Adgangskort kan bestilles på hrm.info@gmail.com, Yderligere information, f.eks. månedlige rapporter fra den israelske organisation WOFPP om de kvindelige fangers aktuelle situation, kan desuden læses på www.humanrightsmarch.dk.

Filmen foreligger pt. på dansk og engelsk (en arabisk udgave er på trapperne) og kan købes for 50 kr. Med filmen følger et hæfte med panelets konklusion samt facts om emnet. HRM kommer gerne ud til møder med filmen og med oplæg om emnet mod dækning af rejseudgifter.

Med venlig hilsen

Human Rights March, FN-forbundet, Amnesty International, Kastanie Film

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.