Tiden er inde til forandring

Hans Nebel, Kristiligt Dagblad

Tiden er inde til forandring

Tiden er inde til nedrivning af mure, også den ulovlige mur på palæstinensernes jord

Nazisten Goebbels kunne dårligt have gjort det bedre med hensyn til ensidighed, fortielse og fordrejninger. Morten Messerschmidts (DF) indlæg i Kristeligt Dagblad den 29. juli har en ensidighed, man skal lede længe efter.

Ikke et ord om Israel som besættelsesmagt i over 40 år med handlinger over for de besatte, vi ikke har kendt magen til siden Anden Verdenskrig.

En by som Sderot forsøges fremstillet som offer for terror i verdensklasse.

Det er rigtigt, at der affyres Qassam-raketter imod byen.

Til et troværdigt billede hører, at det sker som reaktion på israelske angreb på Gaza.

Prøv lige at stille spørgsmålet: Hvor mange angreb og krænkelser af Gazas territorium har Israel foretaget siden de trak sig ud af Gaza? Hvor mange gazanere har Israel dræbt i samme periode? Hvor mange overflyvninger har Israel foretaget over Gaza, indespærringer, tilfangetagelser, beslaglæggelse af jord i Gaza? Sammenhold det med dræbte israelere i samme periode.

Jeg kan godt forstå, hvis Israel har brug for at aflede opmærksomheden fra sig selv som besættelsesmagt med forbrydelser imod internationale regler i årevis og imod menneskeheden ved at fængsle folk i tusindvis og holde dem indespærret uden dom: børn, kvinder og civile uskyldige.

Ensidigheden kammer hurtigt over og bliver til usmagelig propaganda for noget, der ikke kan forsvares.

Endnu en gang bliver vi præsenteret for svindelnummeret fra år 2000. Generøst blev palæstinenserne tilbudt 90 procent af deres land. Af besættelsesmagten! Hvad er det for et tilbud at få tilbudt sit eget land? Hvad er det for en holdning, at man tilbyder nogen deres eget? Og at man bagefter vil krediteres for det?

Præsident Bill Clinton indså, at han var blevet ført bag lyset. Bagefter prøvede han at rette op på det famøse, han naturligvis ikke kunne lægge navn til, når det kom til stykket. I

I begyndelsen af januar 2001 fik han og hans embedsmænd udarbejdet et nyt forslag i Taba, som både palæstinensere og israelere faktisk kunne gå ind for. Da var det for sent. En ny præsident kom til og stak en kæp i hjulet for det som for så meget andet i verden.

Tiden er inde til forandring og til nedrivning af mure, også den ulovlige mur inde på palæstinensernes jord. Det ved heldigvis et flertal i den israelske befolkning. De mangler blot, at deres ledere kan følge dem i det.

Tiden er til ærlig snak, ikke til propaganda, hverken på den ene eller den anden side.

Læserbrev af Hans Nebel, bragt i Kristeligt Dagblad

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.