Tilbageholdt administrationspersonale i sultestrejke i protest mod mishandling og isolationsfængsling

Najib Farag, PNN (Bethlehem)

Tilbageholdt administrationspersonale i sultestrejke i protest mod mishandling og isolationsfængsling

Af Najib Farag, PNN (Bethlehem) lørdag 17.02.2007

Palæstinensiske politiske fanger i det israelske Etzion-fængsel er i sultestrejke i protest imod mishandling. Fængslet er en del af den israelske bosætterblok, der er bygget på konfiskeret jord i Bethlehem-distriktet, sydvest for byen.

De sultestrejkende er fængslede, men er ikke blevet anklaget for nogle forbrydelser eller fremstillet for nogen domstol. De holdes i administrativ detention.

Advokaten Hussein Sheikh fra Palestinian Prisoner Society (den Palæstinensiske Fangesammenslutning, PPS) har mødtes med flere af de sultestrejkende , som fortalte, at den ikke-voldelige protest begyndte sidste uge som svar på en nedværdigende behandling fra officerers og soldaters side.

Sheikh sagde efter et møde i torsdag med den tilbageholdte Abdel Azim Natshe fra Hebron, at isolationsfængsling og tæsk var blandt de vigtigste overgreb, som de strejkende protesterede imod.

Advokaten aflagde rapport om, at de israelske vagter er bevæbnede med stokke og glascylindere, mens de palæstinensiske fanger afviser at lade sig tælle. Sheikh sagde, at forholdene i fængselslejren er uudholdelige på grund af soldaternes og administratorernes adfærd.

Der hersker også en akut mangel på tæpper og maden er uspiselig. Under transport til militære domstole og mens de venter på, at deres tilbageholdelser skal fornyes, får palæstinenserne ikke lov til at benytte toiletter. Mange har måttet lade deres vand i tøjet. Gennem PPS-advokaten beder de indespærrede i dette fængsel om hjælp fra Røde Kors.

A.K.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.