Europa må træde i karakter

Fathi El-Abed, DPV

Europa må træde i karakter

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening hilser aftalen om en palæstinensisk samlingsregering mellem Fatah og Hamas, som blev underskrevet sent torsdag aften i Saudi Arabien velkommen. Aftalen afslutter et års kaos i de besatte palæstinensiske områder og to måneders direkte om end sporadiske kampe de to parter imellem. Det er palæstinensernes del af aftalen. Og nu må det internationale samfund lever op til sit ansvar ved at ophæve de smertelige og uretfærdige økonomiske sanktioner, som har ramt den palæstinensiske civilbefolkning hårdt.

Det internationale samfund med USA i spidsen må også bære sin del af ansvaret for det kaos og den lovløshed, som har præget de besatte palæstinensiske områder de sidste måneder. Den amerikanske og israelske strategi, som går ud på at straffe palæstinenserne for ved et demokratisk valg sidste år at have bragt Hamas til magten, har kun ført til armod og frustrationer. Palæstinensernes kamp for frihed og selvstændighed er pludseligt blevet forvandlet til kampen om det daglige brød. Fattigdom og elendighed, især i Gaza, er kun blevet øget. Situationen er blevet forværret for hver dag, der er gået siden de økonomiske sanktioner mod palæstinenserne blev indført.

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening ønsker og håber på, at Europa fra nu af vil spille en større rolle i bestræbelserne på at finde en løsning på den palæstinensisk-israelske konflikt. Den amerikanske enegang i Mellemøsten har kun ført til mere fjendtlighed og endnu mere radikalisering i Palæstina og overalt i Mellemøsten.

Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening ser en aktiv dansk deltagelse i fredsbestræbelserne mellem palæstinenserne og israelerne som en forudsætning for, at europæerne kan komme til at spille en større rolle som mægler i arbejdet med at opnå en retfærdig og holdbar fred for samtlige lande i Mellemøsten. Ikke mindst for et efterhånden desperat og hårdtprøvet palæstinensisk folk.

Frederiksberg den 9. februar 2007

Fathi El-Abed

Næstformand

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.