Den illegale nye zoneopdeling i Al Ram i Jerusalem

Maisa Abu Ghazaleh, Palestine News Network

Den illegale nye zoneopdeling i Al Ram i Jerusalem

Palestine News Network, Maisa Abu Ghazaleh (Jerusalem), 19.12.2006

Bygningen af Muren i Al Ram i Jerusalem foregår lige nu. 22 skoler er truet af lukning fordi elever og lærere ikke kan komme frem til dem.

Skønt den Internationale Domstol i Hague afsagde kendelse om, at Israel skal stoppe med at bygge Muren, fjerne den del af den, der er blevet opført og udbedre skader, fortsætter Israel bygningen af Muren. Det er hvad en kvinde, der nu bliver “forflyttet” havde forventet. Hun sagde, at hun tidligere havde haft tiltro til, at Israel ville respektere den Internationale Domstols kendelse.

“Hvad med de syge?” spurgte hun. “Og hvad med dem, der har særlige behov ? Hvad har de israelske dommere forestillet sig? Guvernøren og den der skal udføre beslutningen er en og samme person“. Adskillige indbyggere i det nordlige Jerusalem indgav klager, som netop er blevet afvist af den israelske Højesteret.

Zaki Harash bor i Al Ram, en ud af de i alt p. t. 72.000 indbyggere. Før Muren blev bygget havde Al Ram og omegn ikke en befolkning på mere end 60.000, men i takt med, at folk blev tvunget ud af deres hjem voksede befolkningstallet og der blev mindre plads til hver enkelt. Muren blev bygget langs den gule linje mellem højre og venstre side af hovedgaden.

Harash fortalte til PNN: “Solen bliver formørket nu, luften fra Jerusalem når ikke længere ud til os som før og vi bliver nægtet retten til at have uhindret adgang til at bede. Vi kan ikke komme frem til Al Aqsa Moskéen”. Turen er enten umulig eller varer mindst en time i stedet for nogle minutter.

Hvad indbyggerne i Al Ram ofte kan nå frem til er Ramallah skønt Al Ram er en del af Østjerusalem. Det er en del af den overtagelse af styret, som så mange har talt om, forklarer Harash. Fra Al Ram kan man køre gennem Ramallahs Qalandiya checkpoint og derfra cirkle videre for at nå frem til Jerusalem, såfremt tilladelser og forholdene på ethvert givet tidspunkt tillader det.

Muhanad Fawda er indbygger i Al Ram. Han er blevet nødt til at leje et hus i Beit Hanina, en anden af Østjerusalems bydele. Kun på den måde kan han komme på arbejde, skønt hans families hjem ligger blot 500 meter væk.

Ikke alene bliver familier splittet og skoler og medicinske tjenesteydelser bragt i farezonen; yderligere 70.000 palæstinensere risikerer nu at miste deres Jerusalem-identitetspapirer fordi Muren omringer dem og Israel foretager en “omfordeling i zoner”.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.