Sukkersyg journalist – fængslet uden retssag – går i sultestrejke

Palestine News Network

Sukkersyg journalist – fængslet uden retssag – går i sultestrejke

Palestine News Network, Fredag 01.12.2006

Jamal Faraq, en 40-årig palæstinensisk journalist, der uden rettergang sidder tilbageholdt i Israel, er gået i sultestrejke i fængslet i Al Naqab (Negev). Han lider af sukkersyge, hvilket vækker stor bekymring for hans liv under denne sultestrejke.

Faraq protesterer mod de israelske myndigheders beslutning om at isolationsfængsle ham i to måneder. Han er forhindret i at have samkvem med resten af sine kolleger , at høre radio, se TV eller læse aviser eller magasiner.

Han er helt afskåret fra kontakt med den ydre verden, hvilket fik han til at påbegynde sin livstruende ikke-voldelige protest. Hans kolleger appellerer til menneskerettighedsorganisationer om at gribe ind på hans vegne for at redde hans liv, som menes at være i stor fare. Den israelske fængselsadministration hævdede, at den ikke havde kendskab til Faraq tilstand og at han “ophidsede fanger imod fængselsadministrationen og forårsagede kaos”.

Den Palæstinensiske Fangesammenslutning fordømmer de aktioner, som Israel har grebet til over for Faraq og kræver, at han omgående bliver løsladt eftersom han ikke er blevet dømt for nogen anklage. Han blev dømt til to år og tre måneders fængsel uden nogensinde at være blevet stillet for en domstol, efter at israelske styrker arresterede ham ved et checkpoint på den østlige Vestbred ved Jericho.

Faraq er bosiddende i flygtningelejren Deheisha ved Bethlehem og er medlem af det Palæstinensiske Journalistforbund.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.