Bønder, hyrder og handlende ser deres levebrød blive tilintetgjort

Palestinian Grassroots Anti-Apartheid Wall Campaign, 13.08.2006

Bønder, hyrder og handlende ser deres levebrød blive tilintetgjort

Palestinian Grassroots Anti-Apartheid Wall Campaign, 13.08.2006

Det zionistiske projekt, der tager sigte på at tvinge palæstinensere til at forlade deres byer, landsbyer og hjem for at skabe plads til yderligere kolonisering af Vestbredden fortsætter med uformindsket styrke. Småhandlendes, bønders og hyrders levebrød bliver systematisk tilintetgjort og der levnes næsten ingen muligheder for at overleve bag ghettomurene.

I Hebrons gamle bydel beordrer de Israelske Besættelsesstyrker (IBS) butiksejerne ved 21 forskellige veje til at lukke deres forretninger. De fleste af butikkerne er beliggende i området omkring Abraham-moskéen på det centrale torv i Den Gamle By. Dette område er allerede blevet næsten etnisk udrenset for palæstinensiske beboere som følge af vedvarende chikane og trusler fra zionisterne og bosætterne.

At holde butikker åbne i dette område er blevet til en modstandsaktivitet, da stadige udgangsforbud og de risici, som kunderne må løbe for at nå frem til butikkerne gør næsten enhver handelsmæssig aktivitet til en underskudsforretning.

Vest for Hebron By, in Beit Ulla, fortsætter IBS med at forhindre bønder i at komme ud på deres marker for at høste. Det sker på eet tidspunkt, da de fleste af afgrøderne er modne til at blive høstet og nu ligger og rådner på jorden, mens bønderne mister hele deres indkomst og ser deres arbejde og investeringer gå til spilde.

“Dette er endnu et skridt der har til formål at stjæle vores jord og afsondre den uden for vores rækkevidde”, påpeger en af de berørte bønder. IBS har endvidere konfiskeret Id-kort fra de bønder, som har forsøgt at komme ud til deres jord og tvunget dem til at tage hen på militærbasen i Jaba’s i det sydlige Bethlehem for at få Id-kortene tilbage.

I Qalqiliya-distriktet bliver der stadig uddelt nye ordrer til konfiskationer. IBS bekendtgjorde tyveriet af 8 dunum jord(1 dunum = 1.000 kvadratmeter. o .a.) fra landsbyen Hajja, øst for Qalqiliya, for at bygge endnu en militærbase. Basen vil komme til at ligge vest for landsbyen på jord, der tilhører familier fra Hajja og Kufr Laqif. Dette område er beliggende nord for den bosættervej, der forbinder Karne Shamron og Ma’aleh Shamron bosætterblokene.

I Jordan-dalen chikanerer IBS hyrderne i Sahel Libqe’a og forhindrer dem i at komme ud på deres jord. Sidste weekend angreb soldaterne gentagne gange hyrderne i Sahel Libqe’a, øst for Tamoun, slog løs på dem, konfiskerede deres Id-kort og tvang dem væk fra deres jord.

De metoder, der tages i anvendelse for at ødelægge palæstrinenseres levebrød er af forskellig art og utællelige. Besættelsen breder sig uophørligt og indvirker på ethvert aspekt af palæstinensisk økonomi og hverdagsliv.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.