Israel siger, at Hamas-leder i Syrien er udpeget som mordoffer

AP

Israel siger, at Hamas-leder i Syrien er udpeget som mordoffer

Associated Press, 28 juni 2006

JERUSALEM — En israelsk kabinetsminister sagde onsdag, at HAMAS-lederen Khaled Mashaal, med base i Syrien, er målet for en mordaktion for at have beordret kidnapningen af en israelsk soldat i Gaza-striben. “Vi har ham afgjort på sigtekornet- han er et mål”, sagde justitsminister Haim Ramon til den israelske hærs radio. “Khaled Mashaal er – som en person der fører tilsyn med, faktisk beordrer terrorhandlingerne – afgjort et mål”.

Mashaal er ansvarlig for angrebet i søndags på en israelsk hærbase, hvorunder to soldater blev dræbt og en tredje kidnappet, sagde Ramon. Israel igangsatte en offensiv på landjorden ind i den sydlige Gaza-stribe tidligt onsdag morgen i et forsøg på at tvinge kidnapperne til at frigive soldaten.

Israel prøvede at myrde Mashaal i et forkludret mordforsøg i Jordan i 1997. To Mossad-agenter gav Mashaal en giftindsprøjtning, men blev pågrebet. Mens Mashaal lå døende på et jordansk hospital, tvang Kong Hussein af Jordan Israel til at fremskaffe den nødvendige modgift som modydelse for Mossad-agenternes løsladelse.

Ramon opfordrer det internationale samfund til at tvinge Syriens præsident Bashar Assad til udvise Mashaal fra Damascus, hvorfra han uhindret gennem flere år havde opreret. Efter mordforsøget forværredes Jordans relationer til HAMAS og Mashaal blev udvist til Qatar, hvor han boede før han flyttede til Damnascus.

Oversat fra engelsk for DVP af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.