Møde om “Al Nakba” den 15. maj i Århus

DPV

Boykot Israel– og ikke besættelsens ofre

 USA og EU´s boykot af palæstinenserne viser et grænseløst hykleri:

Ikke en finger løftes der mod Israels snart 40-årige ulovlige besættelse af Vestbredden. Eller mod den ulovlige mur. Eller mod Israels fortsatte anneksioner af palæstinensisk jord til nye bosættelser.

Det er nu officiel israelsk politik at fastlægge grænserne mellem Israel og Palæstina uden forhandlinger. Den nye grænse kommer til at følge Muren, og ikke »den grønne linje« (grænsen før 1967). Derved annekteres store dele af Vestbredden helt officielt. Vi har ikke hørt én protest fra Vesten!

Ingen har grebet ind mod de israelske krænkelser af palæstinsernes menneskerettigheder – herunder direkte krigsforbrydelser.

Da Sharon blev valgt vidste alle, at han var dømt som krigsforbryder. »Men han var jo demokratisk valgt«, sagde man.

Men da palæstinenserne fuldt lovligt valgte Hamas med et overvældende flertal, fik piben straks en anden lyd, da de er på USA’s terrorliste.

Vi støtter ikke selvmordsbomber mod civile israelere – eller israelske raketter og bomber civile palæstinensere. Men vi støtter palæstinensernes ret til at bekæmpe besættelsesmagten, som er en international anerkendt ret.

Vestens boykot af palæstinenserne rammer ikke først og fremmest Hamas, men den almindelige befolkning, hvor 22 % af børnene er underernærede.

Boykot Israel markerer »Al Nakba-dagen« (Katastrofen) 15. maj:

  Fordrivelsen af palæstinenserne i 1948

Fordrivelsen var en katastrofe, men en ny truer med Vestens økonomiske boykot

 Oplæg ved journalist Carlo HansenForfatter til bogen “Kaktussens Land”

Tid: Mandag den 15. maj kl. 19.30 Sted: Tousgårdsladen, Edwin Rahrsvej 6, Brabrand

For yderligere oplysninger, kontakt:Per Sørensen, tlf. 86-15 06 02, mail: pws@stofanet.dkHans Jørgen Vad, tlf. 86-25 08 34, mail: hjvad@stofanet.dk  

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.