Café Al-Balad:

Café Al-Balad

Er den anden intifada død?

Nytter ikke-voldelig modstand?

Debatmøde: Café Al-Balad, onsdag 25. Januar kl. 19, Kulturhuset Blågården, Blågårds Plads 3, 2200 N

Hvad sker der i Palæstina og hvor er intifadaen på vej hen?

Debataften med palæstinensiske aktivister og en dansk forsker i sociale oprørsbevægelser.

Café Al-Balad får besøg af tre palæstinensiske aktivister fra Vestbredden. Saif Abu Keshek, Taysir Arbasi og Mansour Mansour har alle været aktive i International Solidarity Movement (ISM) i flere år. ISM er de internationale fredsvagters organ i Palæstina og arbejder mod den israelske besættelse på et ikke-voldeligt direkte aktionsgrundlag.

I den seneste tid er aktiviteterne særligt rettet mod opførelsen af den israelske apartheidmur.

Siden bevægelsens begyndelse i foråret 2002 har mindst 4000 internationale aktivister i kortere eller længere perioder været i Palæstina for at forsøge at gøre en forskel og råbe omverdenen op. På det sidste drager dog færre internationale afsted.

René Karpantschof er ansat ved Københavns Universitet og forsker i sociale oprørsbevægelser. Hvad sker der når bevægelser når et afmatningspunkt. Kan det tages som udtryk for at den er ved at forsvinde? Og hvornår skal man se en given aktivitet som en kulmination eller som begyndelse på en ny fase.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.