Udfordrer besættelsesstyrkerne

Anti-Apartheid Wall Campaign

Udfordrer besættelsesstyrkerne

Latest News,Palestinian grassroot Anti-Apartheid Wall Campaign, 30. december 2006

200 landsbyboere fra Aboud har idag i fire timer holdt stand mod besættelsestyrkernes brutalitet og stoppet bygningen af Apartheidmuren, som skal spærre landsbyen inde.

Ødelæggelsen af jorden i Aboud foregår nu sideløbende i fire forskellige områder. Efter næsten at have omringet landsbyen har bulldozerne optrappet deres indsats og intensiveret ødelæggelsen i områderne Khallayel, Wadi Barbara, al-Qa’dat og Jannadis.

Folkekomitéen havde sammenkaldt landsbyboerne inde i landsbyen. Derfra gik skaren til Wadi Barbara, de landsbyjorder, hvor Beit Areh-bosættelsen er blevet bygget. Apartheidmuren vil fratage dem endnu mere jord til udvidelsen af kun-for-jøder bosættelsen.

Denne demonstration af folk, der krævede deres jorder og hævdede deres ret til at gøre modstand og til at eksistere, blokerede for byggearbejdet. Som svar herpå affyrede besættelsestropperne tåregas mod mængden og slog brutalt løs på demonstranterne og arresterede en teenager fra landsbyen. To landsbyboere blev såret.

Landsbbyboerne gjorde det klart, at de ikke alene ville fortsætte med at forsvare deres land og at de ikke ville trække sig tilbage, før den arresterede teenager var blevet sat på fri fod. Efter to timers forløb befriede deres beslutsonhed ham fra besættelsesmagten.

Men protesten fortsatte indtil mørket faldt på til forsvar for landsbyens jorder og for at stoppe byggearbejdet. Landsbyungdommen bombarderede militæret med sten fra bakketoppene for at gøre det klart, at først når deres land var blevet befriet fra den israelske besættelse og apartheid ville de holde inde med deres kamp.

Gennem mere end en måned har Aboud nu været i folkeligt oprør mod Muren og ghettoiseringen af landsbyen. Ugentlige demonstrationer har gentagne gange sat en stopper for byggearbejdet og besættelsesmagten har såret mange af landsbyboerne.

Hvis ikke bygningen af Muren bliver stoppet, vil næsten 6.000 dunams af landsbyens jorder blive afsondret fra Aboud mens Muren vil omkranse landsbyen på tre sider – nogle steder blot på nogle hundredre meters afstand fra landsbyens huse.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.