Peres og Ramon forventes snart at gå over til Sharons nye parti!

Haaretz

Peres og Ramon forventes snart at gå over til Sharons nye parti!

Af Gideon Alon, Haaretz 22. november 2005.

To af de mest prominente medlemmer af arbejderpartiet, den afgåede formand og vicepremierminister Shimon Peres og Minister Haim Ramon deltog ikke i mandagens gruppemøde. Ingen af de tilstedeværende MPer eller ministre var overraskede over deres fravær. Ifølge medierne påtænker de to at gå over til Sharons nye parti Nationalt Ansvar (NA).

Derimod deltog kommunikationsminister Dalia Itzik, som ifølge rygterne også ville gå over til NA hvor hun benægtede ethvert sådan rygte: ”Jeg har ingen planer om at gå” erklærede Itzik.

Arbejderpartiets ministre havde klart forberedt sig på at forlade taburetterne. Videnskabsminister Matan Vilnai sagde, han ville aflevere sin afskedsbegæring til kabinetssekretæren umiddelbart efter mødet, og de andre lovede at følge trop.

Den nye formand Amir Peretz fortalte at Sharon havde bedt Arbejderpartiet om at støtte udpegelsen af 5-6 Likud ministre som erstatning. Peretz antog en officiel tone: Hvis den situation opstår, hvor der kun er fem ministre i regeringen er det ikke godt”.

Han sagde, at han havde gjort det klart i samtaler med præsident Moshe Katzav at han ikke håbede Sharon ville udnytte Arbejderpartiets samtykke til at indsætte få nye ministre.

Minister Binyamin Ben-Eliezer og Knesset medlem Avraham Shochat udtrykte forbehold overfor Peretz accept af at Sharon udvidede regeringen. ”Det er en stor fejl at give Sharon lov til at udpege flere ministre. Tag ikke fejl: De vil gå amok! Statens affærer kan varetages af 6 ministre!”

Ben Eliezer advarede om at Likud ville presse Gideon Saár og hans partikammerater vil være rene lammehaler. ”De vil udpege ministre, som vil komme med en hær af rådgivere, som vil tage sig af deres valgkamp” sagde han.

Indenrigsminister Ophir Pines-Paz var også imod at støtte Sharons nye ministerudpegelser. Imidlertid stemte gruppen enstemmigt for Peretz forslag.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Nyhedsbreve. Bogmærk permalinket.