Jann Sjursens bibelske drømme

Fathi El-Abed, Jyllands-Posten

Debat: Jann Sjursens bibelske drømme

Jyllands-Posten 2. november 2005, 1. sektion, side 8

Af Fathi El-Abed, næstformand/Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Madvigs Allé 2, Frederiksberg C

MÅSKE ER DET meningen, at fhv. folketingsmedlem Jann Sjursen – hver gang han møder op hos den israelske ambassadør i Danmark – skal have svoret ed om at forsvare Israel uagtet dets mange forbrydelser.

Jann Sjursen indleder i en kronik (Morgenavisen Jyllands-Posten 15/10) med en typisk israelsk dogmatisk teori: Palæstinenserne og den nu afdøde præsident Arafat har altid kun haft én ting for øje. Nemlig at udslette Israel, som i ifølge JS altid har stået alene med ønsket om fred.

Men det er ikke første gang, at en uvidende politiker forblændet af politiske, religiøse og ideologiske overbevisninger tegner et forvrænget billede af den virkelighed, som verden befinder sig i.

JS minder os om den tidligere israelske premierminister Ehud Baraks generøse fredsudspil fremsat under Camp David forhandlingerne i 2000, som Arafat afslog.

Et fredsudspil, som vist kun var generøst set med israelske øjne. Det er korrekt, at Israel tilbød palæstinenserne h ele 96 pct. af de besatte områder tilbage.

Bosættelser og veje

Men vi mangler hele sandheden. Nemlig, at Israel sidder på 38 pct. af de besatte områder. Det drejer sig om bosættelser og ikke mindst de omfartsveje, som forbinder dem internt med hinanden samt med selve Israel. Disse veje er i øvrigt forbeholdt bosættere og israelere. Det bringer vel minder om apartheid frem.

Det betyder, at Israel var villig til at overdrage i princippet 96 pct. af de resterende ca. 62 pct. af de besatte områder. Palæstinenserne ville kun få kontrol med de dele af Øst-Jerusalem, hvor de palæstinensiske kristne og islamiske helligdomme er.

Israelerne ville heller ikke tale om én af de vigtigste forudsætninger for en vedvarende og retfærdig fred, nemlig de palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage til deres landsbyer og hjem. Det er åbenbart, hvad JS forstår ved israelsk generøsitet.

Faktuelle fejl

JS’ indlæg indeholder så mange faktuelle fej l, som jeg ikke på denne begrænsede plads kan nå at redegøre for.

Men Israel er nødt til at indse, at det ikke længere kan fastholde det palæstinensiske folk i et forældet bibelsk verdensbillede. Israel skal opfylde alle FN’s resolutioner.

Alt andet vil kun føre flere tragedier med sig til såvel palæstinensere som israelere. Og venter vi længere endnu, vil freden være en utopi. Selv hr. Sjursen må give mig ret heri

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.