Meget vigtig fredsaktion i landsbyen Nuaman kommende lørdag

Koalitionen af Kvinder for Fred

Meget vigtig fredsaktion i landsbyen Nuaman kommende lørdag

Lørdag den 3. september 2005 kl. 7:00 om morgenen, ved starten på skoleåret i de Besatte Palæstinensiske Territorier, vil israelske aktivister og lærere fra det Hebræiske Universitet ledsage børnene i Nuaman på deres én kilometer lange rejse til deres skole i Al-Has, på den anden side af Adskillelses-Barrieren.

Den lille palæstinensiske landsby Nuaman, et fredeligt og romantisk stykke jord med 25 huse i det sydvestlige hjørne af Jerusalem i retning mod Betlehem, er fastlåst i en utålelig situation.

I 1967 blev landsbyens territorium tilsluttet Jerusalem, men dens indbyggere blev givet identitetskort for Vestbredden. Derfor har de nu ikke lov til at komme ind i Jerusalem og opholder sig illegalt i de huse, hvor de blev født og opfostrede deres familier.

Vejen til Jerusalem blev spærret for biler; børnene blev udelukket fra skoler i Jerusalem; selv betaling af bøder blev umulig, da indbyggerne ikke kan nå israelske posthuse; venner og slægtninge, selv de der bor i nabolandsbyen Al-Has, får ikke lov at komme ind i Nuaman, fordi indbyggere på Vestbredden ikke har lov til at komme ind på israelsk territorium.

For nylig blev indbyggernes adgang til Vestbredden også blokeret som følge af bygningen af “Adskillelses-Hegnet” og vejen til bosættelserne Tekoa og Nokdim, og landsbyen har ikke mere forbindelse med omverdenen og med distriktsbyerne Bet Sahur og Betlehem, hvor indbyggernes arbejdspladser, skoler og hospitaler befinder sig. Blokeringen af vejene for biler forhindrer basisforsyninger til landsbyen, som ikke engang har en butik; for ikke at tale om luksusting som fjernelse af affald og opretholdelse af vand og kloaksystemet.

Denne uge fik beboerne i Nuaman besked om, at en ny vej til Har-Homa bosættelsen vil blive bygget på deres jord, og at der som følge heraf vil blive nedbrudt huse i Nuaman. Udviklingsplaner for Har Homa viser at den skal udvides på Nuamans jorder.

Den israelske højesteret godkendte ruten for muren, som adskiller Nuaman fra Vest¬bredden. Landsbyens beboere må så på individuel basis bevise, at de har boet i så og så mange år i landsbyen, for at forblive i deres hjem. De som ikke kan levere de dokumenter, som forlanges af Staten Israel, vil blive sat ud af deres hjem.

Kontakt venligst Adi Dagan, talsperson for Koalitionen af Kvinder for Fred, telefon: 052 3575526

(Yderligere detaljer i rapporter på www.btselem.org <http://www.btselem.org/>)

[E-mail 28-08-2005 fra angela@icahd.org oversat for DPV af Jørgen Nyeng]

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen, Kommentarer, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.