DF og Israel har samme passion

Læserbrev i Berlingske

DF og Israel har samme passion

Debat, Berlingske Tidende 25. juni 2005, 1 sektion, side 12

Antisemitisme og FN

For noget tid siden var jeg til et spændende foredrag. Foredragsholderen varden israelske ambassadør i Danmark, David Walzer. Emnet drejede sig indirekteom konflikten i Palæstina. Den israelske ambassadør skulle fortælleforsamlingen om forholdet mellem Israel og FN. Den israelske ambassadørargumenterede ihærdigt for (med sit kendskab til FN efter flere års arbejde iden israelske mission i FN), at han om nogen kendte til, hvad folkene i FNsbygning mener om Israel og jøderne. Ambassadøren var ikke i tvivl.Antisemitismen trives i bedste velgående i hele FN-systemet. Ingen af detilstedeværende turde at sige ambassadøren imod. Beskyldningen omantisemitismen hang i luften.

Jeg følte mig, for at sige det mildt, meget privilegeret. Semit, som jeg er,har jeg altid kunnet levere det ene Israel-kritiske spørgsmål efter det andetuden at frygte beskyldninger om antisemitisme. Alligevel er jeg et par gangeblevet beskyldt for det samme. Absurd.

Jeg havde nær glemt den dag. Indtil jeg læste et indlæg 11. juni i BerlingskeTidende af MF Søren Espersen (DF). Han ville »forsvare« Dansk Folkeparti, deri forbindelse med en forespørgselsdebat i Folketinget tidligere på månedenhavde markeret sit mishag over for FN og især Menneskerettighedskommissionen.

Jeg har intet problem med Søren Espersen. Bortset fra hans og hans partisforkastelige menneskesyn samt hans tilsyneladende indgroede had til arabernegenerelt og palæstinenserne især. Men det, der slog mig i hans indlæg, var,at det intet nyt indeholdt. Det var nemlig som taget ud af munden på denisraelske ambassadør. Ordret for at være helt nøjagtig. Punkterne ogargumenterne i Espersens indlæg var tro kopi af foredraget med den israelskeambassadør.

Der er selvfølgelig intet galt i det. Sådan er livet. Vi, palæstinensere, kanikke være venner med alle. Bestemt ikke med Søren Espersen eller DanskFolkeparti for den sags skyld. Det er jo ingen hemmelighed at såvel DanskFolkeparti som Israel deler samme passion. Nemlig hadet til arabere og palæstinensereisær. Og det er ej heller en hemmelighed, at Søren Espersen og DF generelt hartætte bånd til Israel og den israelske ambassade i Hellerup. Det er ikke mereend fire år siden, at den tidligere israelske ambassadør i Danmark, CarmiGellon, stod på talerstolen under DFs landsmøde og erklærede; Hvem siger, atDF hader udlændinge, når partiet kan lide og er ven med Israel?

Men af hele mit hjerte siger jeg til lykke til begge parter med det flottearrangerede ægteskab, som Søren Espersen har stået fadder til. 

Jeg misunder dog ingen af parterne.

Af Fathi El-Abed Næstformand i Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.