Metodist-kirken for frigørelses – kampagnen styrkes

Mur Kampagnen

Metodist-kirken øger pres på Israel

Udsendt af den Palæstinensiske Græsrods Anti-Apartheid Mur Kampagne d.19 juni 2005.

Opfordringer fra den Forenede Metodist Kirke (UMC) til at tage afstand fra apartheid-Israel som støtte til den palæstinensiske kamp for retfærdighed og frihed er voksende i dag.

I deres seneste tiltag har Virginia Konferencen i UMC denne uge udsendt en resolution, som skal opfordre til at tage afstand fra selskaber, der profiterer og drager nytte af overtagelse af palæstinensisk jord eller ødelæggelse af palæstinensiske hjem.

Forslaget fra Virginia-konferencen – som repræsenterer mere end 340.000 forenede metodister og har 1.207 menigheder over hele staten kommer bare nogle få dage efter at UMC i New England har udsendt en resolution, som opfordrer til direkte at udelukke selskaber, som er medskyldige i Besættelsen.

Denne uge blev der stillet forslag fra Virginias Domkapitel i den Metodistiske Føderation for Socialt virke ( MFSA ), en kamp-gruppe, der forener aktivister indenfor UMC til at handle mht. emner som retfærdighed, fred og befrielser rundt om i verden.

I præsentationen af resolutionen henledte Hunter Mabry, en talsmand for MFSA opmærksomheden på driften af multinationale selskaber, som støtter eller rager nytte af Besættelsen.

Han gjorde opmærksom på, at mange produkter fra sådanne selskaber “bliver brugt til at ødelægge palæstinensiske hjem og erobre palæstinensisk jord til israelske gen-bosættelser.”

Ved udsendelsen af resolutionen gjorde konferencen opmærksom på, at UMC tidligere har iværksat boykots som middel til at udfordre apartheid i Syd Afrika.

Resolutionen opfordrer bestyrelsen for national pension og social velfærd i UMC i Virginia til at begynde at identificere en hvilken som helst “sammenslutning, der profiterer af brugen af dens produkter i den illegale ødelæggelse af palæstinensiske hjem og ejendom. “Supporterne forventer, at resolutionen vil bane vejen for kirkerne i Virginia til at

iværksætte fuld afstandstagen fra Apartheid Israel.

Oversat fra engelsk for DPV af Birthe Høje Christensen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.