Palæstina Fredsvagter

Palæstina Fredsvagter

Palæstina Fredsvagter

5. januar 2005

Prædidentkandidat spærret inde i Gaza

De danske fredsvagter, som opholder på Vestbredden i forbindelse med det forestående palæstinensiske præsidentvalg har netop meddelt, at én af kandidaterne, den uafhængige Mustapha Barghouti, i øjeblikket er forhindret i at rejse tilbage fra Gaza til Vestbredden.

Mustapha Barghouthi har været i Gaza for at afholde vælgermøder. Han skulle efter planen i morgen afholde vælgermøde i Hebron på Vestbredden og fredag i Jerusalem.

De israelske myndigheder har imidlertid hermetisk lukket Gaza for al ind- og udrejse de næste 48 timer. Dette rammer også Mustapha Barghouthi og hans kampagne.

Den danske fredsvagt Ulla Sandbæk skulle efter planen have været med til at sikre Barghoutis rejse fra Gaza til Vestbredden. Barghouthi har to gange tidligere under valgkampagnen været tilbageholdt af israelske soldater ved checkpoints. Den ene gang blev han brutalt banket af soldaterne.

Ulla Sandbæk fortæller fra Jerusalem:

– Jeg skulle sammen med andre fredsvagter være med til at ledsage Mustapha Barghouthi fra Eretz checkpoint i Gaza til Hebron her til aften. Vi fik imidlertid at vide, at Israel har lukket for passage de næste 48 timer.

– Som tidligere EU-parlamentsmedlem har jeg haft kontakt med EU Delegationen i Jerusalem, med EUs formand for valgkommissionen Michel Rochard. Alle var utrolig velvillige og arbejder på sagen på højtryk. Men om det lykkes at få Mustapha Barghouthi ud er endnu meget usikkert.

– Det er en skandale at Israel, en stat der kalder sig demokratisk, på den måde hindrer en præsidentkandidat i at holde valgmøder så kort tid før et valg og med så kort en valgkamp, slutter Ulla Sandbæk fra Vestbredden.

To andre præsidentkandidater, som bor i Gaza, har slet ikke fået udrejsetilladelse, så de kan føre valgkamp på Vestbredden.

Valget af ny palæstinensisk præsident afholdes på søndag.

Ulla Sandbæk og de øvrige fredsvagter kan træffes på mobiltelefon:

0522844294

Ulla Sandbæk, 61-årig, tidl. medlem af EU parlamentet +972 5 22 84 42 94

Gitte Rasmussen, 32-årig studerende fra København +972 5 46 90 78 76 – officiel CEC observatør udsendt af SID

Christoffer Troelsgård, 23-årig sygeplejestuderende fra Brønshøj +972 5 46 90 78 58

Sofie Holten, 21-årig studerende fra København +972 5 46 27 59 50

Lise Lauritzen Loft, 68-årig fra Hellerup +972 5 46 83 91 79

Anne Lund, 59-årig sekretær fra København

Karen Henriksen, 65 årig pensioneret lærer fra København

M.v.h.

Bent Erik Krøyer

Palæstina Fredsvagter

20 81 88 32

Portrætfotos af de danske fredsvagter kan til fri afbenyttelse fås ved henvendelse på mail eller tlf.

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.