Israel: 592 børn dræbt af soldater

TV2 internet

Israel: 592 børn dræbt af soldater

Mindst 1.500 uskyldige palæstinensere er blevet dræbt af israelske soldater – heraf var de 592 børn.

Det oplyser den israelske menneskeret­tighedsgruppe B’Tselem. Gruppen har indsamlet i hundredvis af erklæringer om drabene – men kun den israelske hær afviser tallene og undersøger kun de helt klare sager. Kun én soldat er til dato dømt, skriver avisen Ha’aretz.

En af sagerne handler om den 13-årige pige Iman Alhamas fra Rafah. En af hæ­rens egne optagelser afslører, at sol­daterne vidste, at hun ikke var til fa­re, da hun blev skudt ned og dræbt.

Soldater har siden forklaret, at de troede, at hun bar en bombe i sin skoletaske. Efter hun var skudt ned gik en israelsk officer hen til liget og tømte magasinet i sit automatvåben mod pigens krop.

På den israelske hærs egen tv-optagelse siger en soldat før nedskydningen:”Det er en lille pige, Hun løber mod øst … en pige på omkring 10 år – hun er bag skråningen, skræmt til døde”.

Retsmedicinere fjernede 20 projektiler fra pigens krop – fem sad i hovedet.

Konkret har B’Tselem og Foreningen for Civile Rettigheder i Israel (ACRI) sendt en begæring til den israelske højesteret. Heri anmoder de om, at den straks iværksætter en undersøgelse af otte sager, hvori den israelske hær nedskød palæstinensere.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.