Arafats død

Pernille Frahm, formand, DPV

FRIE VALG!!!!!!!

 

Meddelelsen om Arafats død kommer ikke som en overraskelse. Alligevel kan betydningen blive overraskende.

 

Gennem årtier har Arafat været palæstinensernes leder. Den palæstinensiske befolknings opbakning har været forudsætningen for den legitimitet, der gjorde Arafat i stand til at indgå forhandlinger med Israel.

 

Han har i en generation været personen, der tegnede håbet og kampen for en selvstændig palæstinensisk stat, og for mange palæstinensere findes der ikke en verden uden Arafat.

Forudsætningen for at hans efterfølger kan indgå i forhandlinger med Israel og USA er ikke, at han anerkendes af George W Bush eller Ariel Sharon. Forudsætningen er, at han anerkendes af det palæstinensiske folk!

 

Derfor er det nu det internationale samfunds opgave, at sikre palæstinensernes demokratiske rettigheder. Kun gennem frie demokratiske valg, vil det palæstinensiske folk kunne legitimere en ny leder. Retten til selv at vælge sine politiske ledere er fundamentet for en demokratisk stat, og bør også være et fundamentalt krav fra demokratier i Europa og resten af verden.

 

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening opfordrer den danske regering til gennem FN og EU at modarbejde enhver form for ikke-demokratisk indblanding i palæstinensernes valg af nye ledelse. Vi advarer mod den splittelse og det kaos, der kan blive resultatet af amerikansk eller israelsk indblanding.

 

Pernille Frahm

Formand for

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

4019 4410

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.