Berlingske Tidende går for vidt

DPV

Berlingske Tidende går for vidt

Berlingske Tidende, der gennem tiden har produceret den ene Arafat-kritiske leder efter den anden, har gjort det igen og tilmed i et sprog, der på ingen måde bør blive en folkevalgt præsident til del. Denne gang med en leder 1. november der nærmest hoverer over Arafats sygdom.

Lederskribenten burde vise mod ved at rette den kritiske røst mod israelernes overgreb på den palæstinensiske civilbefolkning. Lederen burde i stedet have støttet op om forsideartiklen, der fortalte om EUs erstatningskrav for de millioner, der er gået op i røg som følge af den israelske besættelseshærs fire år lange bombninger af især EU-støttede projekter.

Berlingske producerede henover sommeren flere ledere og kommentarer og åbnede ermed for et »kritisk tagselvbord« på debatsiderne. Det kom i særlig grad til udtryk, da Folkekirkens Nødhjælp blev kritiseret for opstillingen af en kopi af den apartheidmur, som Israel bygger på kryds og tværs af den besatte palæstinensiske Vestbred. Kritikken fik lov til at fortsætte i ugevis. Nu hvor Israels felttog, der stod på i 19 dage for snart tre uger siden i det nordlige Gaza, har kostet 134 palæstinensere livet, heraf 31 børn, lader en reaktion fra Berlingske vente på sig.

Kom til fornuft og spids nu pennen mod problembarnet Israel i stedet for at anklage præsident Arafat for at have forkastet den »generøse« Camp David-aftale. Lad være med at gå Sharons ærinde ved at anklage palæstinenserne for noget, som intet har på sig. Det er at gå for vidt.

Fathi El-Abed Næstformand,

Dansk Palæstinensisk

Venskabsforening

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.