Opråb fra Venskabsforeningen til Det internationale samfund!

Pernille Frahm og Fathi El Abed, DPV

DPV Pressemeddelelse                                                                       3/10-2004

 

(Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening)

 

I snart en uge har den israelske besættelseshær været i gang medmilitæroperationen “Regnskabets time” i det nordlige Gaza. I skrivende stunder mere end 50 palæstinensere blevet dræbt og ca. 250 sårede.For knap 5 måneder siden, nemlig i maj måned, myrdede den israelske hær løspå den palæstinensiske civilbefolkning i Rafah i den sydlige del af Gaza.Resultatet var en massakre. Ca. 40 dræbte civile palæstinensere og over 200sårede. Mere end 100 palæstinensiske familier fik deres huse jævnet medjorden. Hundreder mistede deres hus og hjem. Omverden var endnu en gangtavs.Nu ruller den israelske militærmaskine igen over det forarmede Gaza.Argumentet er igen at beskytte israelske byer mod hjemmelavede og primitivepalæstinensiske Qassam raketter. Primitive raketter som er opfundet ogfremstillet af en desperat palæstinensisk vilje. Desperation over degentagne israelske overgreb kombineret med en usædvanlig tavshed fra heleverden.Det står mere og mere klart, at Ariel Sharon har besluttet at efterlade Gazai ruiner når/hvis han gennemfører planen om tilbagetrækning og rømning afsamtlige bosættelser fra Gaza. Sharon har forsøgt alt mod palæstinenserne iGaza. Intet har virket. Viljen hos den hårdtprøvede palæstinensiskecivilbefolkning er stæk.Endnu en invasion af Gaza. Endnu en melding fra den israelske besættelseshærom at Gaza er afskåret fra omverdenen samtidig med at Gaza er erklæret formilitært område. Det er vist ikke gået op for Sharon at han står over for enuafhængighedsbevægelse. Historien viser at uafhængighedsbevægelser ervanskelige at besejre. Det er palæstinenserne også. For forholdenekan ikke blive værre for den palæstinensiske civilbefolkning. De er tvungettil og derfor fast besluttet på at slå tilbage med alt hvad de har.Ariel Sharons operation i den nordlige Gaza har intet med sikkerhed forisraelerne at gøre. Det er endnu et internt spil i forhold til den massivemodstand hans “Gaza plan” har skabt i den israelske højrefløj ialmindelighed og bosætterne i særdeleshed. Palæstinenserne skaltilsyneladende betale prisen for det interne israelske magtspil. Derfor bliverreaktionerne fra det besatte folk stadig mere målrettet.

Omverden må reagere mod den israelske uproportionelle magtanvendelse. Civilepalæstinensere dør i dusinvis. Heriblandt børn. Ingen tilbagetrækning er holdbar uden forhandlinger. Israel skal forhandle direkte med den palæstinensiske ledelse.Dansk Palæstinensisk Venskabsforening opfordrer den danske regering til viaEU og FN at presse Israel til at standse den militære fremfærd i detforarmede Gaza. En international styrke må sættes ind for at beskytte denpalæstinensiske civilbefolkning. De besatte områder er ikke et interntisraelsk problem, som israelerne hævder. FN må leve op til sit ansvar. Detsamme må EU. Et folk under besættelse er hele verdens ansvar.

For yderligere kommentarer, kontakt

Formand Pernille Frahm 40 19 44 10

Næstformand Fathi El Abed 40 61 38 96

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer, Menneskerettigheder. Bogmærk permalinket.