Falsk varebetegnelse

DPV

Falsk varebetegnelse

Jeppe Kofod, folketingsmedlem for (S)og udenrigspolitisk ordfører svarer i et læserbrev den 1. juli i Jyllandsposten på et indlæg fra udenrigsministeren.

Jeppe Kofoed mener, at det er en interessant, hvorvidt den danske bistand til Palæstina virker efter hensigten. Det har en debat i JP handlet om.

Jeppe Kofoed skriver, “I et indlæg 22/6 nævner udenrigsminister Per Stig Møller den danske bistand til det palæstinensiske selvstyre – en langsigtet bistand, som har til hensigt at fremme demokrati og menneskerettigheder, udvikle det kommunale selvstyre i Gaza, styrke infrastruktur og bekæmpe fattigdom. Det er alt sammen godt og rigtigt, men udenrigsministeren nævner ikke, at bistanden til palæstinenserne kun er nødvendig, fordi Israel systematisk ser bort fra stort set alle internationale love og regler, herunder folkeretten og menneskerettighederne.

Jeppe Kofoed fortsætter;

“I sit indlæg hævder udenrigsministeren, at Danmark har løst problemet ved hjælp af skærpede toldprocedurer, og at der nu opkræves fuld told på bosættervarer. Det er desværre forkert, at problemet er løst. Danmark og de andre EU-lande støtter stadig de ulovlige bosættelser økonomisk igennem toldfritagelse af bosætterprodukter.

Det sker, fordi Udenrigsministeriet har valgt at belaste egne toldmyndigheder med at oprindelsesbestemme varer fra Israel, selv om det naturlige ville være at kræve, at Israel selv skal mærke varerne korrekt. Derfor kan de danske myndigheder ikke skelne bosætterprodukter fra andre.”

Jeppe Kofoed afslutter;

“Udenrigsministeren burde kræve en israelsk mærkning af bosætterprodukter, fordi at hævde, at problemet er løst, det er desværre falsk varebetegnelse.”

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.