Demonstration mod Israels likvideringer i Århus

Rabih Azad-Ahmad, DPV

Demonstration mod Israels Likviderings politik på Rådhuspladsen i Århus den 26/3 kl. 16.00

 

Israel fortsætter uhindret med sin likvideringspolitik. Mange palæstinensere og herunder politiske leder har været offer for denne form for politiske henrettelser. Israels likvideringspolitik er i strid med internationale regler bl.a. Geneve Konventionen. Henrettelse af palæstinensiske ledere er ikke vejen  til en fredelig løsning. Henrettelser, drab, jævning af huse og ødelæggelse af den palæstinensisk infrastruktur ødelægger derimod alle muligheder for en fredelig løsning baseret på internationale regler og FN´s resolutioner.

 

Henrettelsen af den åndelig leder, Ahmed Yassin sammen med 9 andre tilfældige forbipasserende,  er en eskalering af den krig Sharon og hans regering føre mod det palæstinensiske folk. Mordet er endnu et eksempel på, at Israel ikke ønsker, at leve op til Køreplanen for fred, der skal føre til oprettelsen af en uafhængig palæstinensisk stat på de besatte områder.

 

På trods af at likvideringen af Ahmed Yassin er blevet fordømt af det internationale samfund, har det ikke fået Israel til at ændre sin magtdemonstration. Tværtimod har Sharons regering sagt, at den vil fortsætte sine likvideringer af palæstinensiske ledere. Der er også gode grund til at frygte, at den næste på Israels likvideringsliste bliver, den folkevalgte palæstinensisk præsident Yassir Arafat.

 

Hvis det internationale samfund og herunder den danske regering ikke presser Israel til at leve op til de internationale spilleregler, vil den Israelske besættelsesmagt fortsætte og med den undertrykkelsen af det palæstinensiske folk. Med Israels udvidelse af ulovlig jødiske bosættelser samt opførelsen af apartheid muren i de palæstinensiske områder, vil muligheden for oprettelsen af en bæredygtig palæstinensisk stat være illusorisk. Derfor er det vigtigt, at den danske regering presser Israel til at leve op til køreplanen for fred i Mellemøsten.

 

Sige nej til terror, sige nej til undertrykkelse og drab – tilslut dig demonstrationen på fredag kl. 16.00 på Rådhuspladen i Århus.

 

Talere:

Iben Baadsgaard, Dansk-Palæstinensisk venskabs forening

Naser Elsehli, Den palæstinensisk forening AlRabetah i Århus

Carsten Andersen, Århus mod krig og terror(mangler svar fra to andre talere)

 

Med venlig hilsen

På vegne af nednævnte arrangør:

Rabih Azad-Ahmad

 

Arrangør: Dansk palæstinensisk venskabsforening,  Den Arabisk Forening AlRabetah, Boykot Israel i Århus, Lighed og Broderskab, Multikulturel Forening, Den palæstinensiske Rabeta, Alnur Forening.

 

Spørgsmål vedr.  ovennævnte kan rettes til Rabih Azad-Ahmad, tlf. 40507659 eller rabih@stofanet.dk

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.