Filmen Muren vises på Fyn

DPV

Muren på Fyn

Den nye film af Jørgen Flindt Petersen og Erik Skibsted, »Muren« vises i :

Kerteminde Kino den 9. februar kl. 19.30

Cafébiografen, Odense, den 14. februar kl. 12.30

Filmen varer 36 min.

Om Filmen:

I billeder og interviews fortæller filmen fra Qalqiliya, som omsluttes af den otte meter høje mur over 10 km, fra en skole, hvor 55 elever afskæres af muren, og dagligt skal igennem den, for at komme i skole. Dernæst er der reportage fra den lokale tv-kanal i Qalqiliya, hvor en journalist, blev gennembanket af israelske soldater, da han ville dække murbyggeriet. Generelt er det sådan, at internationale journalister får tilladelser til at dække murbyggeriet, medens de lokale bliver banket, arresteret eller på anden vis forulempet. Endelig er man også ude ved UNWRA (FNs fødevareprogram), som med sit maduddeling sørger for omkring 50 % af palæstinensernes kalorieforbrug. Udover filmen vises der et par minutters klip med helt friske billeder fra Abudis, hvor den midlertidige mur erstattes af en permanent mur på 8 meter. Optagelserne blev lavet tirsdag den 13. januar, altså så sent som i sidste uge.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.