KRIG ELLER FRED I MELLEMØSTEN?

DPV

KRIG ELLER FRED I MELLEMØSTEN?

Debat-arrangement 9. nov. 2003

Debat-arrangement i anledning af forevisningen af Stig Dalagers dokumentarfilm ”Mørke og forsoning”, søndag d. 9. nov. kl. 14. i Cinemateket, Filmhuset.

Medvirkende: Formanden for socialdemokratiet, tdl. udenrigsminister Mogens Lykketoft, to repræsentanter for den israelsk-palæstinensiske organisation Parent´s circle og forfatteren Stig Dalager. Udenrigsminister Per Stig Møller og tdl. overrabbiner Bent Melchior er inviteret.

Ordstyrer: Pressechef i Amnesty International, dansk afd. Stig Nielsen.

Stig Dalagers dokumentarfilm ”Mørke og forsoning” er blevet til på baggrund af en rejse, han i juni måned dette år foretog til Vestbredden og Israel. Via en række portrætter af skæbner og personer på begge sider af den betændte israelsk-palæstinensiske konflikt giver Dalagers film et tidsbillede og et signalement af den øjeblikkelige humanitære og menneskelige situation i de besatte områder og i Israel.

Med udgangspunkt i filmens udsagn vil et debatpanel bestående af danske politikere, mellemøstkendere og tilstedeværende repræsentanter for Parent´s Circle diskutere den øjeblikkelige humanitære og politiske situation i den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Arrangementet laves i samarbejde mellem Natfilmfestivalens dokumentargruppe, Amnesty International, Dansk Afdeling og Folkekirkens Nødhjælp, der har støttet tilblivelsen af filmen. Filmen er udvalgt til deltagelse i dokumentarfilm-delen af Natfilmfestivalen.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Andet, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.