43% har forladt Hebron

DPV

43% har forladt Hebron

Ifølge den israelske menneskerettighedsorganisation B´tselem har 43% af de palæstinensiske indbyggere i den gamle bydel i Hebron forladt deres huse siden starten på Intifadaen i 2000. 73 familier ud af 169 familier er flyttet, mens ca. 2000 forretninger er lukket. 3 skoler med i alt 1835 børn er blevet lukket, da det israelske militær har overtaget skolerne. Bydelen ligger tæt på den jødiske bosættelse. Som årsag til flytningen angiver familierne vold og overfald fra bosætternes side samt manglende indgriben fra myndigheder og israelsk militær. Konklusionen fra B´tselem er, at familierne flytter ud på grund af bosætterne. Lignende folkeflytninger rapporteres fra områderne i nærheden af muren bl.a. fra Qalqiliya.

Refereret fra Report on Israeli Settlement, FMEP okt. 2003 og Ha´aretz 19.8.2003

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.