Film og debat med israelsk militærnægter

DPV

ISRAELSK INSTRUKTØR OG MILITÆRNÆGTER i Århus

Filmforevisning og møde med den israelske dokumentarinstruktør, militærnægter og fredsaktivist Eran Torbiner, torsdag den 11. september, kl. 19-23.00 i Øst for Paradis. Der vises ligeledes en anden israelsk film, Kipur, af Amos Gitai.

…..

Eran Torbiner står bag et dokumentarportræt af den israelske socialistiske gruppe Matzpen. Han supplerer filmen med et oplæg om den israelske venstrefløjs kamp mod Israels handlinger på Vestbredden og i Gaza samt hans personlige valg om at nægte militærtjeneste i de besatte områder.

Filmen “Matzpen”, på 52 minutter, portrætterer den israelske socialistiske gruppe Matzpen og den interne kamp i Israel mod zionismen og besættelsen af de palæstinensiske områder. Filmen berører de centrale punkter i den zionistiske-palæstinensiske kamp fortalt gennem bevægelsens centrale figurers tanker, meninger og handlinger – både dengang og i dag.

“Matzpen” havde premiere på filmfestivalen Docaviv i Tel Aviv i april i år og er siden vist for fulde huse på School of Oriental and African Studies i London i juli 2003.

Arrangører : DPV, Palæsitna-komiteen m.fl.

se mere på www.danpal.dk Brug søgefeltet og skriv Eran Torbiner

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.