Film om de danske fredsvagter

DPV

Fredsvagten – en 30 minutters dokumentarfilm

31. oktober 2002 – klokken 17 (spisning først)I Lager og Handelsarbejdernes Forbund på Nørrebro.

Over 800.000 mennesker indespærret i deres eget hjem 24 timer i døgnet. 17.000 gymnasieelever har ikke fået deres studentereksamen p.g.a. udgangsforbud. Over 1.500 skudt eller henrettet siden september 2000 blandt dem 140 børn under 14 år. Over 500 huse jævnet med jorden som kollektiv straf. Mere end 2.500 “arresteret” af militæret. 10 nyfødte døde som følge af unødige ophold ved check-point. 70% arbejdsløshed

Siden marts 2002 har en række danskere fungeret som fredsvagter i de besatte områder. Det er afmagtsfølelsen, som drev og stadig driver dem af sted. Afmagt over at se et helt folk blive så massivt undertrykt og afmagt over at opleve, at verdenen nærmest stiltiende ser på – ingen griber ind. Disse ofte meget unge danskere kan ikke blot se på.

Denne dokumentar handler om situationen i de besatte områder og om fredsvagternes rolle midt i en krigszone.

Fredsvagten

Pernille Rosenkrantz-Theil, 24, besluttede en torsdag i april, at hun ville tage af sted som fredsvagt. Vi fulgte hende i hendes uge som fredsvagt i et Bethlehem, som var lukket af et total 24-timers udgangsforbud. Denne dokumentar vil gennem Pernilles ophold i Bethlehem fortælle om den massive undertrykkelse, palæstinenserne oplever i det daglige under udgangsforbudet.

Pernille har samtaler med bl.a. rektoren for Bethlehem Universitet dr. Manuel Hassasian, med direktøren for Beit Jala-Hospitalet i Beth-lehem, Peter Qumrey, og med den israelske oppositionspolitiker Naomi Ghazan fra Knesset i Jerusalem. Og Pernille snakker med de ukuelige koordinatorer, som hver dag under udgangsforbudet står for alt det praktiske omkring fredsvagternes tilstedeværelse. Vi får et hidtil ukendt indblik i palæstinensernes lidelser og i fredsvagternes rolle midt i krigen.

Efter filmen vil der være oplæg fra flere Fredsvagter

——————————————————————————–

Tilmelding senest d. 28.10.02 til Lager og Handel:

Telefon: 3535 3547

Mail: mailto:lager-handel@sid.dk

Tilmelding til spisning : louisemcewen@hotmail.com eller ring til mig på

22 17 48 65.

Dette indlæg blev udgivet i Boykotkampagne, Demonstrationer, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.