Ingen stat med bosættelser

B´Tselem

Ingen stat med bosættelserne

I maj 2002 offentliggjorde den israelske menneskerettighedsorganisation B´Tselem en ny rapport med kort over de israelske bosættelser. B´Tselems oplysninger viser, at selvom bosættelserne rent fysisk kun udgør 1,7 % af Vestbredden, så kontrollerer bosættelserne i dag godt 42% af Vestbredden. En stor del af dette areal – som ifølge B´Tselems oplysninger blev fordoblet under Olso-fredsforhandlingerne – er planlagt til udviddelser af bosættelserne.

Ifølge B`Tselem er bosættelserne strategisk placeret således at de umuliggør sammenhængende palæstinensiske områder, ligesom de vanskeliggør handel og almindelig trafik for den palæstinensiske befolkning. Bosættelserne forhindrer ligeledes udvikling af palæstinensiske byer og landsbyer samt udvikling i industri, landbrug og turisme.

Bosættelserne er et overtrædelse af international humanitær lovgivning.

Læs den fulde rapport om de israelske bosættelser på www.btselem.org Se under publications og find rapporten : Land Grap, Israeli Settlement Policy in the West Bank 2002

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.