Israel konverterer peruvianere

Folkekirkens Nødhjælp

Indianere flytter fra Peru til jødiske bosættelser

The Guardian den 08-08-2002

Israel konverterer peruvianere med krav om, at de flytter til Israel, hvor bosættelser i de besatte områder venter.

En gruppe jøder synger lidenskabeligt med på sange de ikke forstår et ord af. De bor i en israelsk bosættelse på Vestbredden, men har aldrig været i Tel Aviv eller Haifa og de kender ikke navnene på nogle af de israelske kibbutzer. Hvorfor? De er fra Peru.

På en to uger lang rejse gennem de øde bjergområder i Peru omvendte israelske rabbinere en gruppe på 90 peruvianske indianere mod, at disse ville flytte til Israel.

Det fremgår af en artikel i den engelske avis, The Guardian.

Normalt er det den jødiske udsending fra Det Jødiske Bureau, der sørger for alle forholdene omkring konverterede jøders immigration til Israel, men der findes ingen udsending i Peru. Det Jødiske Bureau har derfor ingenting haft at gøre med sagsbehandlingen af de 90 peruvianeres ansøgning om immigration til Israel.

Immigrationen til Israel blev i stedet forestået af de to rabbinere, Davis Mamo og Eliyahu Birnbaum, der sørgede for bopæl til de 90 peruvianere i den jødiske Gush Etzion bosættelse. Immigrationen blev stillet som betingelse for, at peruvianerne kunne konvertere.

“Faktisk var det slet ikke nødvendigt at stille betingelser, for de var alle gennemsyret af en kærlighed til landet Israel på en måde, som det er svært at beskrive”, siger David Mamo til The Guardian.

Det meget kontroversielle i, at bosætte de 90 immigranter på Vestbredden på et tidspunkt hvor konflikten mellem israelere og palæstinensere fortsætter mod begyndelsen på sit tredje år, generer ikke peruvianeren Ben-Haim.

“Idéen om, at der er palæstinensere her, er løgn”, siger Nachshon Ben-Haim, tidligere Pedro Mendoas, og fortsætter, “det palæstinensiske folk har aldrig eksisteret, og det er kun når jøderne forlader landet, at araberne kommer og prøver at overtage landet og gøre krav på det”.

Ben-Haim vil i den nærmeste fremtid koncentrere sig om at lære hebraisk, men efter sprogstudierne er han ikke i tvivl om, at han skal gøre tjeneste i den israelske hær.

“Fordi jeg var ikke i hæren i Peru, og det er noget jeg mangler, men også fordi jeg vil beskytte landet og hvis der ikke er andet valg, vil jeg skyde arabere. Men jeg er sikker på, at jøder kun dræber arabere i selvforsvar og retfærdighed, men araberne gør det, fordi de kan lide at dræbe”.

De 90 nye indbyggere i Gush Etzion ser nu frem til et liv fjernt fra det land, der frarøvede dem deres oprindelige indianske kultur, hvilket førte dem ud i jagten på en ny identitet. Den tror de nu på, at de har funet i den jødiske bosættelse på Vestbredden

Dette indlæg blev udgivet i Andre kampagner, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.