Forløbet omkring Movia siden torsdag eftermiddag til nu (i skrivende stund)

Meget er sket siden DPV mandag d. 27. april lancerede en storstilet reklamekampagne på 35 buslinjer i København og omegn.

Kampagnens formål om at forny debatten om bosættelsesprodukterne, ved at gøre forbrugeren opmærksom på at Israel i mere end 8 år nægtet at følge EU’s retningslinjer vedr. mærkning af bosættelsesprodukter der indføres i de europæiske markeder, har i den grad fået opmærksomhed.

Movia meddelte efter blot fire dage, at kampagnen virker unødigt stødende, at den er udformet uden behørig social ansvarsfølelse, og at den er diskriminerende med hensyn til nationalitet. Movia beslutning lød, at reklamen øjeblikkeligt måtte fjernes.

Magtmisbrug, manipulation og politiske studehandler i Movias bestyrelse 

Torsdag aften blev jeg kontaktet af en ”nøglemedarbejder” i Movia. Vedkommende kunne fortælle at forløbet der tidligere på dagen endte med at Movias bestyrelse besluttede at fjerne Dansk Palæstinensisk Venskabsforenings kampagne fra de 35 københavnske bybusser ER politisk motiveret og blev faktisk besluttet dagen inden bestyrelsen trådte sammen om torsdagen.

Vedkommende meddeler mig, at han og en anden kollega med sikkerhed ved, at allerede onsdag formiddag blev det besluttet at kampagnen skulle fjernes hurtigst muligt, og at beslutningen skulle kamufleres i ”offentligt pres på Movia” således at IINGEN kunne få den mistanke at beslutningen er politisk motiveret – som den indtil videre har vist sig at være.

Det ender med at jeg mødes med de 2 hæderlige og dybt forargede Movia ansatte fredag formiddag.

Hvad der sker fra tirsdag til torsdag – ifølge de 2 hæderlige Movia ansattes opfattelse af forløbet er, at det er et klokkeklart eksempel på magtmisbrug, manipulation og politisk studehandel i den politiske udpegede bestyrelse.

Jeg vælger IKKE at gå ud med deres version af forløbet. Men at få det hele verificeret og journalistisk undersøgt.

ALT hvad de fortalte er indtil videre blevet bekræftet af 3 fantastiske artikler fra dr.dk efter at jeg har talt med journalisterne om hvilke oplysninger jeg sad inde med; DF og den israelske ambassades og ambassadørens rolle i denne fuldstændig klokkeklare sag om magtmisbrug og politisk pression og pres.

Tilbage står dog at få klarlagt HVOR mange klager fik Movia reelt og HVAD indholdet er i disse!

Mine oplysninger går på, at Movia KUN fik en håndfuld klager på dansk med stærke ord og begreber som det er frem(stillet) i pressen siden torsdag eftermiddag ovenpå den anti demokratiske beslutning fra Movias bestyrelses om at fjerne vores kampagne fra de 35 busser i KBH.

Resten af det Movia kalder for ”klage storm” er ifølge mine oplysninger skrevet på engelsk og er stort set enslydende. Sendt fra udlandet og her kunne man få den tanke, at de kunne komme fra Israel og fra de selvsamme grupper der tidligere har koordineret lign. aktioner andre steder i verden!

Hvad DFeren og det fremtrædende medlem af Dansk Zionist Forbund (DZF) Finn Rudaizky fik sin forening til, er næsten klart for enhver og bør i den grad afdækkes;

for at Movias beslutning – som efter stor sandsynlighed blev taget dagen INDEN bestyrelsesmødet – ikke skulle lugte af en politisk motiveret beslutning…så skulle en ”klage storm” iscenesættes og som i sidste ende kunne bruges som fiktiv begrundelse for den politiske motiveret beslutning efter et magtspil på højeste plan blev sat i værk fra det konservative medlem af Movias bestyrelse og borgmester i Gentofte Hans Toft i samarbejde med DFeren Finn Rudaizky der er kendt for magtmisbrug, bagtalelser og manipulation først som socialdemokrat og siden som DFer.

Tilbage står ikke mindst at afdække HVAD der fik de 3 socialdemokratiske medlemmer af Movias bestyrelse (den ene er medlem af KBHs BR) til at stemme FOR denne anti demokratiske beslutning der kom på dagsorden som et ekstra punkt i sidste øjeblik og UDEN at bestyrelsen kunne vende ”sagen” fra forskellige vinkler ved f.eks. at henvende sig til DPV som led i sædvanen i disse sager hvor ”partshøring” tages i brug.

En beslutning hvor de 3 socialdemokrater går IMOD deres eget parti og regerings politik – for slet ikke at nævne EU’s politik – på spørgsmålet om bosættelserne.

Sagen ruller nu videre og de politiske konsekvenser for sagen vil i de kommende dage blive kendt for offentligheden.

Allerede i morgen er der et politisk efterspil; der er indkaldt til et samråd i folketinget hvor der skal redegøres for Movias beslutning og stilles krav om undersøgelse mht. Movias håndtering af sagen.

Samtlige medier har berettet om sagen og på de Sociale Medier har det boomet med protester imod Movias beslutning!

ALLE bosættelser på den besatte Vestbred ER ulovlige. Varer produceret, samlet eller forarbejdet i bosættelserne ER ulovlige.

Kampagnen fortsætter uden bannerne og vi har brug for din hjælp!

Du kan gøre rigtig meget:

  • Er du på Facebook så gå ind på facebook.com/nejtaktilbsplike siden og del med alle dine venner. Du kan også bruge hashtag  #nejtaktilbsp.
  • Besøg også siden facebook.com/dropcensuren får at få mere at vide om hvordan du kan klage over Movias beslutning, om at censurere reklamekampagnen mod varer fra bosættelser, som ifølge både dansk og EU lovgivning alle er ulovlige.
  • Besøg også kampagnens hjemmeside www.nejtaktilbsp.dk  og læs mere om hvordan DU hjælper under ”hvordan kan jeg hjælpe”  og ”hvordan støtter jeg kampagnen”. Her kan du læse alt om det du, din familie, venner, kollegaer og netværk kan gøre for at sætte en stopper for ALLE de ulovlige varer fra de israelske bosættelser på den besatte Vestbred der strømmer ind på de europæiske markeder og særligt vores danske marked.
  • Få dit navn med på hjemmeside ved at give et bidrag til denne epokegørende og banebrydende kampagne for et frit Palæstina. Bidrag med 5, 10 eller 20 kr.

Vi glæder os til din hjælp og støtte.

Med venlig hilsen,

Fathi Al-Abed

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.