LIGE FOR LIGE?

Ole Olsen, DPV

LIGE FOR LIGE ?

Information 15/1 2002

Læserbrev af Ole Olsen Formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening

————————————————

Vor nye udenrigsminister Per Stig Møller udtalte 8/1, at han ikke er i tvivl om, at der på et tidspunkt bliver såvel en israelsk som en palæstinensisk stat i Palæstina. Og han håbede at parterne snart er rede til det…

Det er altså misvisende at fremstille det som om de to parter er lige gode om de fortsatte kamphandlinger. For det første er det altså en besættelsesmagt (Israel) som træder tungt på den anden part (palæstinenserne). Livet er langt mere uudholdeligt i de besatte områder end i Israel.

For det andet har palæstinenserne forlængst accepteret at nøjes med de 22 pct. af deres oprindelige land, mens Israel vil have mere end de 78 pct. og vil desuden have en overordnet kontrol over en palæstinensisk mini-stat.

Jeg må opfordre udenrigsministeren til at tage udgangspunkt i kendsgerningerne. Vi har ikke at gøre med en jævnbyrdig kamp, men er vidne til en af de mest ulige kampe verden har set. Det forpligter os naturligvis til aktivt at støtte den svage part – medmindre lumpenhed og medløberi skal være et dansk adelsmærke.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Udstillinger. Bogmærk permalinket.