Vi har set og vi vil ændre

Har du været i Palæstina? Så har du uden tvivl set uretfærdighed, chikane og racisme. Du har nok følt dig vred, da du gik langs med muren ved Betlehem eller ved Shuada-street og bosættelserne i Al-Khalil (Hebron) på den besatte Vestbred.

Du har også oplevet varme, gæstfrihed og oprigtig interesse fra palæstinenserne, og du er blevet budt velkommen med åbne arme af mennesker, der alle har haft et stort ønske om at dele deres historie med netop dig. Alle har haft meget på hjerte, og hver eneste skæbne havde en skyggeside, som en naturlig følge af at være borger i et besat land.

Du har hørt om fængslinger af børn uden rettergang, overgreb mod civile, forskelsbehandling af folk med arabisk afstamning og mord på åben gade. Du har mere end én gang hørt et råb om hjælp fra dine palæstinensiske venner, og du har haft lyst til at gøre noget, men følt dig magtesløs. Nu er du vendt hjem med alle de her oplevelser i rygsækken og en knude i maven – og måske lysten til at gøre noget…

Hvis du kan genkende de ovenfor beskrevne følelser så kom til workshop den 24.september kl 15.00 på Dronningensgade 14 på Christianshavn, hvor Dansk Palæstinensisk Venskabsforening inviterer til en konstruktiv og hyggelig eftermiddag i Palæstinas tegn. Arrangementet er især et resultat af forespørgsler gennem de sidste 2-3 år fra folk, som har oplevet af at blive afvist i Israels lufthavn på vej til Palæstina.

Det er fra israelsk side for nyligt blevet besluttet at afvisningerne i fremtiden vil tage til, og især rammer folk fra NGO’er samt foreninger, som arbejder med oplysning om Israels besættelse og undertrykkelse i det besatte Palæstina.

Workshoppens formål er at samle de bedste kræfter fra folk, som er hjemvendt fra Palæstina i et forum, hvor vi kan tale om vores oplevelser og udveksle ideer, der kan gavne den palæstinensiske sag. Formålet er IKKE at igangsætte en masse nye initiativer – i hver fald ikke her og nu, men i første omgang at hjælpe hinanden med evt. at støtte op omkring allerede eksisterende projekter på en realistisk og konstruktiv måde. Og måske på sigt at iværksatte mulige nye initiativer.

Det og meget andet kommer vi sammen til at finde frem til den 24. september.

Workshoppen vil forsøge at behandle følgende spørgsmål:

1. Hvordan kan vi bedst støtte op om allerede eksisterende projekter, der arbejder for den palæstinensiske sag?

2. Hvordan kan vi udføre oplysningsarbejde i vores samfund? Hvordan kan vi fortælle om de grusomheder, vi har set, og herigennem få folk til at forstå og tage stilling til?

3. Hvad kan vi gøre ved det stigende antal af folk (især fra NGO’er), der bliver afvist i lufthavnen i Israel på vej ind i Palæstina?

Arrangementet henvender sig især til dem, der allerede har været i Palæstina, men alle er velkomne uanset kendskab til konflikten. Lyder det som noget for dig? Eller er du bare nysgerrig på at vide mere? Så kig forbi den 24.september. Arrangementet er uforpligtende, gratis og åbent for alle og kræver hverken medlemskab eller tilmelding.

Vi byder på kage, kaffe og te

De bedste hilsener

Andrea og Amani
Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.