Danmark bør som Storbritannien og Spanien melde afbud til OECD-konference i Jerusalem – deltagelse vil føre til politisk misbrug fra Israels side

Dansk Palæstinensisk Venskabsforenings bestyrelse udtaler: 

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening (DPV) erfarer med bekymring, at den danske regering endnu ikke har sagt nej til at deltage i OECD’s turismekonference i Jerusalem den 20.-22. oktober 2010.  

Israels turistminister, Stas Misezhnikov, har nemlig erklæret, at han opfatter konferencens placering som en støtte til Israels krav på Jerusalem som Israels udelelige hovedstad.  Dette er i strid med, at Jerusalems status er uafklaret og er et centralt spørgsmål i forhandlingerne for at skabe en retfærdig fred i mellem israelere og palæstinensere.

Den danske regering har hidtil haft den officielle politik, at den vil undlade enhver handling, der af den israelske regering vil kunne opfattes som en ensidig støtte til Israel.

Derfor vil den logiske konsekvens være, at Danmark melder afbud til turisme-konferencen. Dette ikke mindst i en situation, hvor Israels fortsatte byggeri af ulovlige bosættelser i bl.a. Østjerusalem ødelægger de ellers genoptagne fredsforhandlinger.

Storbritannien og Spanien har meddelt, at de suspenderer deres deltagelse i konferencen med henvisning til den politiske situation. DPV håber og forventer, at Danmark og andre lande følger trop.

DPV undrer sig over, at OECD har fået opbakning fra medlemslandene til overhovedet at organisere konferencen i Jerusalem. OECD’s turismekonferencer afholdes normalt i Paris.

Den aktuelle sag bekræfter, at vi gjorde ret i at advare imod, at Israel blev optaget i OECD, hvilket skete i maj måned i år.

Det har altså allerede vist sig, at vores bekymring for at Israel ville se OECD- medlemskabet som en støtte til den israelske politik overfor palæstinenserne, desværre var meget velbegrundet.

——————————————–
Henvendelse om udtalelsen kan ske til foreningens formand , Ole Olsen, på tlf. 3059 2688

Dette indlæg blev udgivet i DPV mener, Udtalelser og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.