Et svært valg

Ole Olsen, DPV

Et svært valg

Bl.a. USA presser i øjeblikket palæstinenserne til igen at møde op til forhandlinger med Israel, selv om Israel ikke vil stoppe bosættelsesbyggeriet. 

For palæstinenserne er dette et svært valg, som splitter deres nation. De seneste mange år har vist, at de ikke opnår deres rettigheder ved at forhandle med Israel og heller ikke ved at gøre modstand mod besættelsen gennem kamphandlinger. Israel sidder jo med alle magtens trumfer: 

For os andre burde valget ikke være så svært. At bygge bosættelser på besat område er hamrende ulovligt i henhold til den internationale retsorden og det er derfor vores regerings pligt at stoppe Israels bosættelser og få revet de allerede byggede ned. 

Så det handler om at Danmark sammen med mange andre lande beslutter, at det nu må det være nok. Det kan jo ikke passe at Israel med 6 millioner indbyggere vedblivende kan slippe afsted med at gøre lov og orden til grin overfor f.eks. et EU med 27 lande. 

Og hvis Israel kom under pres, vil det give mening for palæstinenserne at møde op til forhandlinger. Så ville det nemlig for Israel handle om at få to-stats-løsningen praktisk på plads fremfor – som idag – at søge at forhindre den. 

Ole Olsen49, rue de Pont-Remy L-2423 Luxembourg

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.