En sort dag for freden i Mellemøsten

DPV, DPV

En sort dag for freden i Mellemøsten

 

Pressemeddelelse                                                                          

 

Frederiksberg 1. april 2009

 

Den højreorienterede Benjamin Netanyahu er på ny Israels premierminister. 10 år efter at han blev tvunget til at forlade sin post som Israels premierminister efter omfattende korruptionsskandaler og magtmisbrug, er Benjamin Netanyahu tilbage som den israelske regeringsleder.

 

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening ser med stor alvor på dannelsen af en israelsk regering, som består af partier der historisk og ideologisk er imod fredsprocessen og en tostats-løsning. Og at mindst 2 partier i Netanyahus koalition går ind for Transfer, endnu en etnisk udrensning af palæstinenserne i selve Israel.

 

Om nogen, så huskes Benjamin Netanyahu for sin modstand mod fredsprocessen mellem palæstinenserne og israelere op gennem 1990`erne. Ikke mindst hans ihærdige forsøg på at stoppe enhver israelsk indrømmelse og rømning fra den besatte Vestbred.

 

Benjamin Netanyahu vender tilbage i spidsen for en israelsk regering, som er den mest yderliggående siden staten Israels skabelse i 1948. Bortset fra figenbladet, det lille Arbejderpartiet, så er yderligere 4 partier fra den ekstreme højrefløj med i Netanyahus koalition. Ikke mindst forlydender om en hemmelig aftale i koalitionen om endnu en omfattende udvidelse af bosættelserne på Vestbredden er mere end foruroligende og kræver et svar fra verdenssamfundet.

 

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening finder en omfattende boykot af den israelske regering fra verdenssamfundets side, såfremt den ikke vil godkende de allerede indgåede aftaler med palæstinenserne, mere end rimelig. Og ikke mindst at den nye israelske regering skal acceptere tostats-løsningen, som FN’s resolutioner foreskriver, og som Kvartetten (EU, Rusland, FN og USA) også har sat som mål for at løse konflikten.

 

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening ønsker en klar holdning fra den danske regering om, hvorvidt forbindelsen til den nye højrenationalistiske regering vil blive opretholdt, eller den vil blive boykottet. Nøjagtigt som Danmark, EU, USA boykottede den palæstinensiske samlings­regering for et par år siden, der aldrig fik en chance.

 

For yderligere kan formand Fathi El-Abed træffes på 4061 3896 eller 3535 4868

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.