Fathi El-Abed tale ved demonstrationen den 13. januar 2009

Fathi El-Abed, Fathi El-Abed

Fathi El-Abed tale ved demonstrationen den 13. januar 2009

Den 13. januar 2009 afholdt Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening en stor og vellykket demonstration i København mod Israels angreb på Gaza. Blandt talerne var Fathi El-Abed, formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, hvis vi hermed bringer:

I 18 dage har Gaza været udsat for et voldsomt overgreb fra Israels side. I 18 dage har 1,5 million palæstinensere været udsat for en sand statsterror fra Israels side.

Det er 18 dage siden at den israelske militær maskine rullede ind og over Gaza for at ødelægge og dræbe. I Gaza dør folk på gaden, på skoler og i deres hjem. Tallet af dræbte palæstinensere runder nok inden dagen er omme de 1000 dræbte. Mere end 4300 meldes nu sårede. Gaza ligger i ruiner…flere dræbte og sårede og som ligger fortsat under Gazas murbrokker kan ingen komme til undsætning. Og her fra råber de om hjælp til en tavs tavs verden. En verden hvor ingen plads er for retfærdighed bliver der råbt tilbage til den hårdt prøvede palæstinensiske civilbefolkning.

Verden skal ikke bekymre sig…for i Gaza er der ingen flygtningeproblem som følge af det israelske overgreb. For sådan er det overalt når vi er vidne til krig og drab på civile…at folk flygter. For palæstinenserne i Gaza har ingen steder at flygte hen. For som bekendt kan ingen forlade et fængsel. Og bestemt ikke når det drejer sig om verdens største mest sikret fri lufts fængsel….hvor Israel i de sidste 1½ år har været den ubarmhjertige fængselsbetjent og som nu vælger at skyde ind i fængselsgården – vel at mærke med ALT hvad den geniale israelske og amerikanske våbenindustri har skabt.

Gaza er efterhånden blevet omdannet til et stort fængsel med 1,5 million palæstinensere som forsøgskaniner for våben typer der bruges for første gang.

Vi husker alle billedet af den ni årige vietnamesiske pige Kim Phuc fra 1972 hvor hun løber nøgen rundt og forbrændt over hele kroppen. Kim Phuc blev svært forbrændt efter at amerikanerne under Vietnam krigen havde kastet napalm over et område hvor en gruppe civile havde søgt tilflugt i et tempel. Kim Phuc var blandt dem sammen med andre børn.

I Gaza bliver der i dag kastet en våben type der brænder sig fast i kroppen og helt ind til knoglerne. De palæstinensiske civile der rammes af disse våben er ikke til at tælle. Israel er ude at forsvare sig med at disse våben er tilladt ifølge de internationale aftaler og at de gør ikke noget forkert.

Men …ENDNU EN GANG spreder de israelske generaler løgner som selv vores statsminister Anders Fogh Rasmussen tror på når han i dag ENDNU en gang er ude at forsvare Israel. Jeg tror bare ikke at de mørke mænd der opfandt disse og andre ondskabsfulde våben havde tænkt på at de skulle kastes vilkårligt over områder med civile. Og bestemt ikke over et Gaza der er det tættest befolkede område i verden.

Jeg tror ikke disse mørke mænd har tænkt videre på hvad deres opfindelser kan gøre når de bruges af en brutal militær og besættelsesmagt som Israel er.

Siden overgrebet startede for 18 dage siden har jeg kæmpet for ikke at græde eller lade følelserne tage over. Og hvor er det svært at spille stærk. Hvor er det umenneskeligt at kæmpe mod tårerne.

Jeg sad for et par dage siden ved siden af min gode veninde og kampfælle Trine Pertou Mach. Vi var med til at ære Gert Petersen der døde fornyeligt. Da vi gik i gang med at synge Kringsat af Fjender og havde sunget

Krig er foragt for liv

Fred er at skabe

Kast dine kræfter ind

Døden skal tabe

Da vi nåede til de ord sad vi begge som voksne mennesker med tårer i øjnene…for vi tænkte på Gaza…og da vi kiggede på hinanden fik følelserne frit løb hos os begge mens vi sad omgivet af andre og vi græd. Jeg græd som aldrig før og kunne ikke stoppe. For personligt tænkte jeg især på en nyhed et par dage for inden som kunne læses på DRs tekst tv:

”Røde Kors medarbejdere chokerede over synet af ødelæggelser efter at de havde fået lov af israelerne til at gå ind i et område som var blevet bombet massivt. Mest chokerende for dem var da de fandt fire små børn der sad omkring deres døde forældre. De fire børn var for udmattede til at rejse sig op og havde siddet ved deres dræbte familie i ca. et par dage uden mad eller drikke”

Jeg kunne ikke lade være med at forestille mig den scene der siden har været indprentet i mit hoved. Og hvor var det befriende at græde…især sammen med en god veninde. Hvor var det befriende at huske hvor forfærdeligt krig er. Hvor var det befriende for mig at huskes endnu en gang på hvor ondskabsfuldt den israelske besættelse og den israelske militære maskine er.

Og jeg tænker hvordan kan en stat der påstår at være demokratisk forhindre lægehjælp til de civile der enten er sårede eller dræbte!!

Hvordan kan en stat der påstår at være demokratisk forhindre fri adgang for de internationale hjælpeorganisationer der skal hjælpe de udsultede og svækkede civile palæstinensere i hele Gaza!!

Hvordan kan en stat der påstår at være demokratisk forhindre den internationale journalist korps i at komme ind i Gaza…på trods af en israelsk højesteretsdom der beordrede den israelske hær at tillade fri adgang til journalister?

NEJ…det er ikke fordi Israel bekymre sig om andre end sine borgeres og soldaters liv…

NEJ…det er ikke fordi Israel bekymre sig om NETOP de internationale journalisters ve og vel…

Israel VIL ikke have nogen til at fortælle om de krigsforbrydelser der begås mod den palæstinensiske civilbefolkning i Gaza

Israel VIL ikke have nogen til at rapportere om det folkedrab palæstinenserne er udsat for på 18 døgn

Israel VIL ikke have nyheden om de massive ødelæggelser mod Gazas beskedne og fattig infrastruktur til at komme ud til resten af verden

Israel VIL ikke have at nogen kan grave dybere i de løgne der spredes til verdenssamfundet fra deres militærtalsmænd om hvad de bomber….og hvorfor de har bombet universiteter, moskeer, kliniker, FN skoler, tætbefolkede boligkvarterer og mange mange flere civile mål…

Og netop i dag på 18 døgn for overmagtens overgreb på Gaza rapporteres der om de voldsomste bomberegn mod Gaza…det er faktisk nyheden hver eneste dag efterhånden…

Den israelske fremfærd er bestemt ikke ny i Palæstina. Det er ikke første gang at den israelske militær maskine hærger i Gaza. Det er ikke første gang at den palæstinensiske beskedne infrastruktur lider under de overdemissionerede israelske hævneangreb på landet og befolkning.

Spørg palæstinenserne om hvad Israels brutalitet er i stand til. Spørg palæstinenserne hvad de gentagne israelske hævneangreb betyder for uskyldige civile….og ikke mindst for den beskedne palæstinensisk infrastruktur.

Den humanitære situation i Palæstina er katastrofal….dog betegnes FNs advarsler som værende overdrivelser af Israels venner herhjem og i resten af verden…og endda som anti semitiske….FN er ikke en gang i stand til at fordømme de israelske overgreb…og hellere ikke til at fremtvinge en øjeblikkelig våbenhvile med krav om at standse overgrebene mod det palæstinensiske folk i Gaza.

Israel ved…at den amerikanske administration vil altid forsvare de overgreb der begås mod nabolandene. Den arrogante israelske fremfærd og holdning er en skamplet på verdenssamfundet. Netop Israel der altid har blæst på alle internationale love og beslutninger og ikke mindst FNs utallige resolutioner mod dets besættelser af Palæstina.

Ingen illusion om at Israel er i stand til at slå voldsomt til. Og ingen illusion om Israel er i stand til udradere Gaza på ingen tid sådan som en vis dansk rabiat politiker bryster sig med.

MEN….

Israel må og SKAL vide at… om de jævner hele Gaza med jorden vil de IKKE knække palæstinensernes vilje til frihed og selvstændighed

Israel må og SKAL vide at…om de udrydder de 1,5 million palæstinensere i Gaza så vil det palæstinensiske folk ikke stoppe sin kamp for at gøre sig fri for besættelsesmagten

Israel må og SKAL vide at…om de erobre hver eneste centimeter af Gazas smalle strip…så VIL Gaza altid være FRI.

Israel må og SKAL vide at fra Gazas murbrokker vil der altid komme et råb: VI VIL VÆRE FRI…for det israelske overgreb…VI VIL VÆRE FRI…for de israelske smarte bomber og missiler…

Og at slå hårdt er hvad Israel altid har været god til. Israel føler sig nemlig hævet over al international lov og ret. Og for den grund har Israel og dets evige forsørger og tætteste allierede USA mobiliseret det enorme medie apparat de begge råder over for at dæmonisere Gaza og de 1,5 million palæstinensere. En veltilrettelagt propaganda og løgn kampagne der har produceret begreber som de har spredt over hele verden og som mange politikere herhjemme benytter sig af.

Sandheden er at historien vil før eller siden vise omfanget af de israelske overgreb mod Gaza. Men da vil det være for sent at gøre op med den uretfærdighed 1,5 million palæstinensere i Gaza er udsat for. Da vil det være for sent at redde de palæstinensiske kvinder og børn der enten er blevet fundet under Gazas murbrokker eller stadig venter på at blive fundet.

Hvor grotesk det end lyder så er Israel endnu en gang blevet sat til at undersøge sig selv for de utallige massakre. Og endnu en gang vil Israel finde på undskyldninger for at slippe af sted med overgrebene. Og endnu en gang vil Israels beskyttere….som Bush og Fogh…forsvare overgrebene i de internationale fora.

De anstændige i hele verden …og ikke mindst herhjem i Danmark…må fra i dag råbe op:

– Ingen…og ikke en gang Israel skal have lov til arrogant at bombe løs mod en svækket men stolt civilbefolkning. Det er udtryk for intet mindre end en storhedsvanvid der skal sættes en stoppe for…

– Ingen…og ikke en gang Israel skal have lov til at bombe i ugevis med total ødelæggelse af infrastruktur i Gaza

– Ingen….og ikke en gang Israel skal have lov til at dræbe hundredvis af civile uden at de skal retsforfølges som en flok krigsforbrydere som politikere og generaler

– Ingen…og ikke en gang Israel skal have lov til at holde et land besat i årtier uden at det skal have konsekvenser fra det internationale samfund.

– Ingen…og ikke en gang Israel skal have lov til at undertrykke og besætte et andet folk og fortsat kalde sig et demokrati

– Ingen…og ikke en gang Israel skal kan være en besættelsesmagt uden at det kan og må få modstand.

– Ingens …og ikke en gang det israelske blod er mere værd end det palæstinensiske børn, kvinder og mænds blod og liv.

Jeg vil opfordre til….at hele verden må stå sammen om at kræve en holdbar og retfærdig fred i Mellemøsten ved at tvinge Israel til at trække sig fra ALLE…og jeg understrege ALLE… de områder den har holdt besat siden 1967. Freden efter de israelske lederes hoved er en klar opskrift på fortsat krig og elendighed for alle i Mellemøsten.

Selvf’l’lig skal Danmark alene og sammen med EU rejser erstatningssager mod de kliniker og projekter som Danmark og EU har betalt for.

Vi er mange der har opgivet USA som en mægler i konflikten derfor må Europa og især Danmark gøre det klar for Israel at…. Med fortsat besættelse er freden i Mellemøsten en utopi.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.