Israels rædselskabinet

Ali Abunimah, Electronic Intifada

Israels rædselskabinet

Ali Abunimah, Live from Palestine, Electronic Intifada 30.05.2007

At læse i Ha’aretz om et møde i det israelske regeringskabinet er som at tage en tur gennem Rædslernes Hus. Her er et udvalg af hvad der bliver refereret:

* Ministrene Meir Sheetrit og Rafi Eitan foreslog onsdag , at Israel skal producere sin egen version af Qassam-raketter til affyring mod mål inde i Gaza-striben som svar på palæstinensiske raketter mod sydlige lokalsamfund i Israel

* Ministeren for Industri, Handel og Arbejdsmarked Eli Yishai fra Shas foreslog, at Israel skal anvende luftangreb til ødelæggelse af palæstinensiske byer og landsbyer som svar på raketbeskydning, efter at have giver beboerne forhåndsbesked for at give dem mulighed for at evakuere deres hjem

* Shas’s Knessetmedlem Yitzhak Cohen foreslog at afbryde forsyningen af el, vand og brændstof til [Gaza]-Striben og at begrunde dette skridt med at sige, at Qassam-raketter havde ødelagt Israels infrastruktur og at det vil tage lang tid at reparere de faciliteter der anvendes til at forsyne palæstinenserne med basale ressourcer. Shin Bet(Efterretningstjenesten)‘s direktør for sikkerhed Yuval Diskin mente, at Cohens idé var værd at undersøge.

Er dette den stat, der formodes at være verdens samvittighed efter den nazistiske Holocaust? Hvilken anden nation kunne åbenlyst føre sådanne diskussioner til en så overvældende tavshed fra det såkaldte “internationale samfund?”

I ugevis har Israel bombet Gaza-striben og dræbt dusinvis. Under et sådant angreb, der fandt sted 20.05.2007, bombede Israel den demokratisk valgte lovgiver Khalil Al-Hayas hjem og dræbte otte personer, heriblandt syv medlemmer af hans familie, hvoraf tre var teenagere. Den israelske menneskerettighedsorganisation B’Tselem har krævet en kriminalundersøgelse, men sagen er for længst glemt af resten af verden.

Israels nådesløse angreb er angiveligt “svar” på palæstinensisk raketbeskydning, som har dræbt to israelere og forårsaget mindre skader i den lille by Sderot. Men enhver der følger med i medierne ved, at Israel aldrig har haft behov for en undskyldning for at angribe palæstinensere. I løbet af 2006 dræbte Israel ifølge opgørelser fra B’Tselem næsten 700 palæstinensere . Halvdelen ad den var ubevæbnede civile og 141 børn. I samme periode dræbte palæstinensere 23 israelere.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.